Kotkan Asunnot rakennuttaa Karhulaan uuden kerrostalon

Uuden kerrostalon rakentaminen on tarkoitus aloittaa loppukesällä. Taloon tulee 39 vuokra-asuntoa.

Havainnekuva Karhulaan tulevasta kerrostalosta. Talon ulkonäkö saattaa hieman poiketa kuvasta.
Havainnekuva Karhulaan tulevasta kerrostalosta. Talon ulkonäkö saattaa hieman poiketa kuvasta.

Kotkan Asunnot Oy aikoo rakennuttaa Karhulaan uuden kerrostalon. Karhulan Hovintielle, Hovinpuiston päiväkodin lähelle kaavaillun kerrostalon rakennus on tarkoitus aloittaa loppukesällä. Rakennustyöt kestäisivät noin vuoden.

Kotkan Asuntojen toimitusjohtaja Juha Tiitta kertoo, että urakan kilpailutuksen voitti YIT. Sopimuksia ei vielä ole allekirjoitettu, sillä yhtiö odottaa kaupungilta lainan takauspäätöstä sekä rakennuslupaa.

— Edellinen uudiskohteemme valmistui vuonna 2012. On hienoa, että pääsemme tekemään uutta, Tiitta kertoo.

Kerrostaloon on alustavien suunnitelmien mukaan tulossa 39 asuntoa ja 4 kerrosta. Asunnot ovat yksiöistä kolmioihin ja ne tulevat vapaasti vuokrattaviksi.

Tiitan mukaan Karhula oli uudisrakennukselle hyvä kohde, sillä Kotkan Asunnoilla ei ole ollut asuntoja ihan keskustassa. Eniten asuntoja kysytään Kotkansaarelta.

Kerrostalon rakennuttamisen kustannusarvio on 5,1 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen kokouksessa käsiteltiin maanantaina Kotkan Asuntojen lainantakaushakemuksia. Yhtiö pyysi kerrostalon rakennuttamista varten kaupungilta 5,1 miljoonan euron sekä peruskorjauksiin ja -parannuksiin 1,2 miljoonan euron lainantakausta. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle takausten myöntämistä.

Kotkan Asunnot kilpailutti lainat. Kerrostalon rakentamista varten lainan myönsi Kuntarahoitus Oyj ja peruskorjauksia varten Kymenlaakson Osuuspankki.