Metsäyhtiö Kotkamills lahjoitti Kymsotelle 50 000 hengityssuojainta

Hengityssuojainten tarve on kasvanut koronaviruspandemian takia.

Huoltovarmuuskeskus

Kuvituskuvassa huoltovarmuuskeskuksen hengityssuojaimia.
Kuvituskuvassa huoltovarmuuskeskuksen hengityssuojaimia.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä on saanut metsäyhtiö Kotkamillsiltä lahjoituksena 50 000 hengityssuojainta.

Puolet on kirurgisia suu-nenäsuojia ja puolet on venttiilillä varustettuja hengityssuojaimia tehohoidon tarpeisiin.

– Lahjoituksen avulla Kymsote pystyy varmistamaan suojavarusteiden riittävyyttä ja suunnittelemaan nykyistä pitkäjännitteisemmin suojavarusteiden jaon yksiköihin, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa toteaa.

Mäntymaan mukaan tilanne on niin poikkeuksellinen, että vaikka suojavälineet olisi tilattu kuukausi sitten, toimituksia ei olisi saatu.

– Tietenkin järjestelmän pitäisi itse hoitaa hankinnat ja suojavälineet. Saatavuus on kerta kaikkiaan ollut huono, vaikka rahaa olisi. Kyllähän tämä antaa pelivaraa, Mäntymaa sanoo.

Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläisen mukaan hengityssuojaimet on hankittu yrityksen yhteistyökumppanin China Paper Corporationin kautta. Kotka Millsillä riittää hengityssuojaimia myös omalle henkilökunnalle.

– On hyvä, että pystymme omia kanaviamme pitkin saamaan Suomeen ja terveydenhuollon käyttöön suojavarusteita, joista on koronaviruspandemian aikana kova kysyntä, Hämäläinen sanoo.

– Niin Kymenlaakson keskussairaalassa kuin muuallakin terveydenhuollossa tehdään uskomattoman hienoa työtä, jota haluamme Kotkamillsissä omalta osaltamme tukea.

Uusimmat uutiset