Kotkan kaupungin työntekijöiden tilipäivä siirtyy kuun alusta kuun puoliväliin – Nykyinen käytäntö on aiheuttanut paljon takautuvia korjauksia

Ensi vuoden kesäkuussa voimaan tuleva muutos koskee myös Kymenlaakson pelastuslaitoksen väkeä.

Mika Strandén

Kotkan kaupungin vakituisten kuukausipalkkalaisten työntekijöiden tilipäivä siirtyy ensi vuoden kesäkuussa.
Kotkan kaupungin vakituisten kuukausipalkkalaisten työntekijöiden tilipäivä siirtyy ensi vuoden kesäkuussa.

Kotkan kaupungin ja Kymenlaakson pelastuslaitoksen työntekijöiden tilipäivä vaihtuu. Muutos koskee vakituisia kuukausipalkalla olevia työntekijöitä.

Tähän saakka vakituisille kuukausipalkkalaisille on maksettu palkka aina kuukauden ensimmäisenä päivänä. Käytäntö on ollut olemassa vuosikymmeniä, joten siitä on muodostunut paikallisen sopimuksen kaltainen yleinen toimintamalli.

Nyt on kuitenkin neuvoteltu tilipäivän muuttamisesta kuun puoliväliin. Asiaa valmistelleen henkilöstöjohtajan mukaan se, että palkat maksetaan kuun alussa niin sanottuna ennakkona, aiheuttaa hankaluuksia valtakunnallisen tulorekisterin osalta. Takautuvien korjausten laadinta kuormittaa talousyksikön, henkilöstöasioiden yksikön sekä Sarastian resursseja.

Tilipäivän siirtämisen kuun puoliväliin uskotaan vähentävän korjauksia ja sitä kautta säästävän kustannuksia.

Muutos tapahtuu ensi kesänä

Pääluottamusmiesten kanssa käydyissä neuvotteluissa on sovittu, että muutos toteutetaan vuoden 2021 kesäkuussa portaittain.

Vakituisilla kuukausipalkkaisilla työntekijöillä on vuonna 2021 tilipäivä 3. toukokuuta. Vakituiset saavat lomarahansa kesäkuun 1. päivänä ja kesäkuun palkkansa 15. päivänä. Siitä eteenpäin heidän tilipäivänsä on aina joka kuun 15. päivä tai sitä edeltävä arkipäivä.

Määräaikaisten kuukausipalkkaisten osalta palkkapäivä jää ennalleen eli kuukauden viimeiseen arkipäivään.

Kotkan kaupunginhallitus käsittele tilipäivän muuttamista ensi viikon kokouksessaan.

Kommentoidut