Lumimöhkäle tukkii kadun Kotkansaarella — Ambulanssikaan ei pääse tulemaan asukkaan luokse

Eteläpuistokatu on ollut tiistaista lähtien tukossa liikenteeltä. Viereisellä kadulla asuva Kari Aalto on seurannut huolestuneena naapurikadun tilannetta.

Kari Aalto

Eteläpuistokatu on ollut tiistaiaamusta lähtien lumen tukkimana.
Eteläpuistokatu on ollut tiistaiaamusta lähtien lumen tukkimana.

Eteläpuistokatu Kotkansaarella on ollut tiistaiaamusta lähtien tukossa liikenteeltä. Kadun on tukkinut suuri lumimöykky, jonka tietä auraamassa käynyt tiekarhu jätti jälkeensä.

— Katselin tiistaiaamuna, kun katua pitkin ajettiin tiekarhun kanssa ja keskelle katua jäi suuri lumikökkäre. Mietin ensin, että auraaja palaa kadulle toista kautta ja siirtää möykyn pois, mutta ei hän tullutkaan takaisin, kertoo kuvan kadulta toimitukseen lähettänyt Kari Aalto.

Vielä torstaina lumimöykky oli paikallaan kadulla.

— Olihan sen kadun varressa kyllä autoja. En tiedä alkoiko auramiestä ottaa niin paljon päähän, että hän sitten lähti pois paikalta vai eikö hän huomannut möykkyä.

Ambulanssikaan ei pääse kadulle

Eteläpuistokatua pitkin ei ole voinut nyt ajaa autolla pariin päivään, koska lumimöykky tukkii tien.

— Erään iäkkäämmän rouvan auto jäi pahasti kadun varteen lumen takia, autoimme häntä saamaan autonsa taas liikenteeseen. Itse asun Puutarhakadulla eikä minulla ole ongelmia lumimöykyn vuoksi, mutta olen seurannut huolissani naapuritalon tilannetta.

Eniten Aalto on huolissaan mahdollisten ambulanssikuljetusten onnistumisesta.

— Eteläpuistokadun taloissa asuu paljon vanhempia ihmisiä ja eikä ambulanssi ole harvinainen näky kadulla. Nyt ei ambulanssi pääse liikkumaan kadulla normaalisti, vaan sen pitäisi peruuttaa pois tai kiertää kortteli ympäri.

Kaupunki tarkastaa tilanteen

Eteläpuistokadun lumiongelma ei ollut vielä torstaina puoliltapäivin kantautunut Kotkan kaupungin katumestarin Taina Heijarin korviin.

— En ole kuullut kadulle jääneestä lumimöhkäleestä. Pitää käydä tarkastamassa tilanne.

Heijari toteaa, että lumiolosuhteet ovat aiheuttaneet ongelmia katujen auraajille.

— Monet kiinteistöt tekevät omia lumikasojaan kaduille ja autojen parkkeerauskin on välillä sellaista. Mutta kiitos tiedosta.

Luetuimmat