Minna Canthin päivä on nyt myös kirjaston päivä — Kotkan pääkirjastossa teemapäivää juhlistetaan muun muassa visailulla

Sari Tauru

Tiistaina 19.3. vietetään ensimmäistä Kirjaston päivää.

Tiistaina 19. maaliskuuta vietetään ensimmäistä Kirjaston päivää. Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä pidettävän uuden teemapäivän on ideoinut Suomen kirjastoseura. Sen tavoitteena on korostaa kirjastojen roolia tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja lukutaidon edistäjänä.

Kotkan kaupunginkirjasto ottaa osaa tapahtumaan järjestämällä ohjelmaa pääkirjastossa.

Lattiaremontin läpikäyneessä kirjavarastossa on avoimet ovet kello 13—19. Varaston aarteita pääsee sekä lukemaan että lainaamaan.

Lukutoukkia hemmotellaan tiistai-iltana myös kirjallisuusaiheisella tietokilpailulla kello 17 alkaen. Katri Espon juontamaan visailuun voi osallistua joko yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Parhaat tietäjät palkitaan.

Kirjastojen palveluihin muutoksia

Tiistai tuo muutoksia myös Kymenlaakson kirjastojen palveluihin. 19. maaliskuuta alkaen varaukset noudetaan asiakkaan nimen sijasta varausnumerolla, joka näkyy saapumisilmoituksessa.

Numeron käytöllä halutaan turvata asiakkaan yksityisyyttä ja parantaa tietosuojaa.

Halutessaan asiakas voi luopua numerotunnisteesta ottamalla käyttöön itse valitsemansa nimimerkin. Varaustunnisteen voi vaihtaa Kyyti-Finnan verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa.

Kotkan, Kouvolan, Haminan, Iitin, Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden kirjastoissa otetaan myös käyttöön verkkomaksaminen. Esimerkiksi myöhästymismaksut voi nyt hoitaa sähköisesti verkkokirjastossa.

Luetuimmat