Kotkan kalamarkkinat ensi viikonloppuna: ahvenia, kalankäsittelyä ja rysäretki

Ismo Marttinen

Ensi viikonloppuna Sapokassa järjestetään perinteiset Kotkan kalamarkkinat.

Markkinoiden avauspuheen lauantaina kello 12 pitää kotkalainen kaupunginvaltuutettu ja kalatalousyrittäjä Marika Kirjavainen.

Tällä kertaa teemakalana on itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlan kunnaiksi Suomen kansalliskala ahven. Ahvenen käsittelyyn opastaa lauantaina ja sunnuntaina Kari Börje Nyberg.

Kotkan kalamarkkina-alueena on Maretariumin ja Sapokanlahden välinen alue Kotkansaaren etelälaidalla. Kotkan kalamarkkinoilla on tarjolla kalaa ja kalajalosteita, kalaruokia, kalastusvälineitä, veitsiä ja muuta kalaan ja kalastukseen liittyvää tavaraa. Myyntiaika on lauantaina ja sunnuntaina kello 10—16.

Lauantaina kello 9 lähdetään kahden tunnin mittaiselle rysäretkelle, jolla oppaana toimii Etelä-Suomen Merikalastajain Liiton toiminnanjohtaja Teemu Tast. Retken hinta on 15 euroa ja retki toteutetaan Vikla-aluksella. Lähtöpaikkana on Sapokka.

Kalamarkkinoiden aikana kisataan lauantaina kello 12 alkava kalamaraton, jossa tavoitteena on saada 24 tunnin aikana Kotkan alueelta mahdollisimman monta kalalajia vapavälineillä.

Sapokankatu on markkinoiden aikana suljettu liikenteeltä Tulikukon mutkan ja Ruotsinsalmenkadun väliseltä alueelta.

Pysäköinti tapahtuu kaupungin katuverkossa liikennesääntöjen mukaisesti. Myös Juha Vainion kadun varressa oleva pysäköintialue ja Sapokan pysäköintialue ovat käytettävissä.

Kalamarkkinoiden järjestelyistä päävastuun kantaa Etelä-Suomen Merikalastajain Liitto. Hankkeessa ovat mukana myös Kotka Maretarium, Kaakon Viestintä, Kotkan kaupunki, Popinniemen Ponnistus, Meri Cafe Kristina, Kotkan Kauppatie ja Tulikukko.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.