Sapokassa juhliva veneporukka on aiheuttanut valituksia — B-laiturissa ankkuroimisen kieltäneet kyltit on revitty kahdesti irti

Ville Vanhala

Sapokan B-laiturin alkupäässä voi lastata venettä, mutta ankkurointia siinä ei sallita. Asiasta kertoneet kieltokyltit on jonkun toimesta irrotettu.
Sapokan B-laiturin alkupäässä voi lastata venettä, mutta ankkurointia siinä ei sallita. Asiasta kertoneet kieltokyltit on jonkun toimesta irrotettu.

Kymen Sanomien lukijaa ihmetyttää meininki Sapokan venesataman B-laiturissa. Laiturin alkupäähän on laitettu kyltit, jotka sallivat vain lyhytaikaisen asioinnin laiturissa. Lukijan mukaan taulut on kahdesti revitty irti ja yhden tauluista hän kertoo nähneensä lillumassa laiturin vieressä meren pohjassa.

”B-laiturin kupeessahan on lähes jatkuvasti joku vene, jopa öiden yli, ja välillä meno on kuin parhaassakin yöklubissa juhlijoineen”, lukija kirjoittaa.

Kotkan kaupungingeodeetti Kirsti Sepponen tietää tapauksen. Hänen mukaansa kieltokyltit laitettiin laituriin tänä vuonna juuri siksi, että aiempina vuosina paikasta on tullut valituksia. Sepposen käsityksen mukaan jokin tietty porukka aiheuttaa muille veneilijöille ja puistonkävijöille harmia ankkuroitumalla laituriin ja juhlimalla viikonloppuisin veneessä. Sepposen mukaan on mahdollista, että sama seurue on myös irrottanut kyltit.

— Ensimmäisistä kadonneista kylteistä tehtiin poliisille ilmoitus. Kyltit laitettiin senkin vuoksi, että nyt poliisi voi ajaa laiturista pois.

Laiturissa oltava turvallista yöpyä

B-laituri sijaitsee Sapokassa Meriniemeen johtavan tien luona, ennen Tervasiltaa. Ennen varsinaisia maksullisia venepaikkoja alkava alue on tarkoitettu esimerkiksi lastaukseen. Sepposen mukaan jotkut veneenomistajat ovat kovaäänisen seurueen vuoksi arastelleet omille veneillensä menemistä.

— Vieressä on vierasvenelaituri. On venematkailijoiden kannalta tärkeää, että laiturissa on turvallista yöpyä. Muu on kaupungille ikävää mainosta.

Sepposen mukaan tilanne on verrattavissa esimerkiksi siihen, että parkkeeraa asuntoautonsa Kotkan torille ja ryhtyy siinä pitämään bileitä.

Tällä hetkellä Sapokan laituri on ilman kylttejä.

— Meillä riittää kärsivällisyys laittaa kylttejä uudelleen. Tietysti toivon, että heille tulee järki päähän.

Luetuimmat