Jarkko Niemisen kohtaamisessa olisi hyvät ja huonot puolet — tennisliiga alkaa viikonloppuna Kotkassa

Antti Kaarto

Smash-Kotkan Eeva Ristola (edessä), Venla Ahti, Ville-Petteri Ahti, Valtteri Ahti ja Vesa Ahti ovat valmiina tennisliigan avausviikonloppuun.
Smash-Kotkan Eeva Ristola (edessä), Venla Ahti, Ville-Petteri Ahti, Valtteri Ahti ja Vesa Ahti ovat valmiina tennisliigan avausviikonloppuun.

Jarkko Nieminen pelaa Kotkassa? Henri Kontinen ja John Peers pelaavat Kotkassa? Kuulostaa varsin uskomattomalta, mutta on mahdollisuuksien rajoissa.

Tennisliigan kokoonpanot tuntuvat kovenevan vuosi vuodelta. Mukana on lähes kaikkien Suomen kärkimiesten lisäksi kovia ulkomaanapuja.

— Vain ne 4—5 suomalaista, jotka pelaavat yliopistotennistä Yhdysvalloissa, tuskin pelaavat. Ei tule mieleen muita kärkinimiä, jotka eivät olisi mukana, Smash-Kotkan Valtteri Ahti sanoo.

Huippu-uransa lopettanut Jarkko Nieminen on Turun Verkkopalloseuran pelaajaluettelossa. Smash-Kotka kohtaa lauantaina Kotkassa juuri TVS:n.

— Vaikea sanoa, pelaako hän. Ei hän ole hirveästi ääntä näistä pitänyt, Ahti sanoo.

— Olisi siistiä, jos pääsisi pelaamaan häntä vastaan, mutta olisi siinä huonotkin puolensa. Jos hän on mukana, se kyllä tekisi homman meille vaikeaksi, ja tavoite on ottaa joukkueelle kaikki mahdolliset pisteet.

Maailman nelinpelin ykköspari Kontinen—Peers on helsinkiläisen HVS-Tenniksen kokoonpanossa. HVS saapuu Kotkaan tammikuussa, mutta mitään takeita huippuherrojen mukanaolosta ei tietenkään ole.

Kolmen Ahdin joukkue

10 joukkueen miesten liigasta kuusi parasta pääsevät pudotuspeleihin. Viime kaudella Smash-Kotka oli runkosarjan viides ja putosi puolivälierässä HVS:lle.

— Tavoite on pudotuspeleissä. Tänä vuonna taso on niin kova, että se vaatii onnistumisia alusta asti, Ville-Petteri Ahti sanoo.

Heittopusseja liigassa ei Ahdin mukaan ole. Kaikki joukkueet ovat vahvistuneet, ja ulkomaalaisiakin on aiempaa enemmän.

Kotka jatkaa viime kauden paketilla, johon kuuluvat Ville-Petteri ja Valtteri Ahdin lisäksi Vesa Ahti, Emil Koskikuru sekä venäläiset Ivan Nedelko ja Pavel Shtshaja-Zubrov.

Nedelkon ATP-ranking on 308, ja hän pelaa Smash-Kotkassa vain silloin, kun ei jahtaa isoja henkilökohtaisia kisoja. Kärkipelaajien poissaollessa Kotka saattaa heittää kentälle Ahdin veljessarjan nuorimmaisen, Vesan. Hän pelasi viime kaudella yhden liigaottelun ja otti siinä voiton.

— Totta kai olisi kiva päästä näyttämään taitoja ja jatkamaan voittoputkea, Ahti sanoo.

Naiset nyt ilman Ella Haavistoa

Smash-Kotkan naisten joukkue lähtee säilyttämään sarjapaikkaansa. Ella Haavisto siirtyi Tampereen Tennisseuraan, ja Nina Saarelaisen ja Venla Ahdin seuraksi liigajoukkueeseen on nostettu viime kaudella 1. divisioonassa pelanneet Eeva Ristola ja Natalia Lindberg.

— Ella on kova menetys, mutta viime vuonna häneltä jäi jonkin verran otteluita väliin omien turnaustensa vuoksi. Pärjäsimme Ninan kanssa kahdestaankin ihan hyvin, Venla Ahti sanoo.

— Päätavoite on pysyä liigassa. Mitalipeleihin pääseminen olisi positiivinen yllätys.

14-vuotias Ristola on seuran oma kasvatti.

— Ihan jännittävää päästä mukaan, hän sanoo.

Liigaa Kotkan tennishallissa tänä viikonloppuna: lauantaina klo 15.30 Smash-Kotka—TVS (miehet), sunnuntaina klo 11.00 Smash-Kotka—GT (miehet) ja klo 14 Smash-Kotka—TVS (naiset)

Antti Kaarto

Antti Kaarto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.