Teemu Pukki teki historiaa — Valioliigakin palkitsi Kuukauden pelaajana

AOP

Teemu Pukki teki kauden toisessa ottelussaan hattutempun Newcastlea vastaan ja vei pelipallon kotiin muistoksi.
Teemu Pukki teki kauden toisessa ottelussaan hattutempun Newcastlea vastaan ja vei pelipallon kotiin muistoksi.

Kotkalaishyökääjä Teemu Pukki on tehnyt seuransa Norwich Cityn historiaa. Pukista tuli tänään ensimmäinen Norwichin pelaaja, jonka Englannin valioliiga on valinnut Kuukauden pelaajaksi.

Elokuussa Pukki oli jo ykkönen Englannin pelaajayhdistyksen toteuttamassa faniäänestyksessä.

Pukki teki elokuun neljässä liigaottelussa yhteensä viisi maalia. Valioliigan valinnassa hänen taakseen jäi Manchester Cityn kolmikko Sergio Aguero, Kevin de Bruyne ja Raheem Sterling sekä Livepoolin Roberto Firmino ja Burnleyn Ashley Barnes.

Vasta kolmas suomalainen

Pukki on kolmas Valioliigan tunnustuksen saanut suomalaispelaaja Sami Hyypiän ja Mikael Forssellin jälkeen. Liverpool-toppari Hyypiä valittiin Kuukauden pelaajaksi marraskuussa 1999 ja Birmingham Cityä edustanut hyökkääjä Forssell maaliskuussa 2004.

— Tämä on iso kunnia. Olen uskonut itseeni ja luottanut siihen, että pystyn tekemään maaleja myös Valioliigassa, mutta en olisi koskaan uskonut, että teen viisi neljässä ensimmäisessä ottelussa, Pukki sanoi Norwichin verkkosivuilla.

— Kauden alku on ollut hieno, olen tosi onnellinen siitä, mutta nyt meidän pitää alkaa kerätä lisää sarjapisteitä.

Norwichilla on neljästä ottelusta kolme pistettä. Sarjatulokkaat ovat kohdanneet liigan huippujoukkueista jo Liverpoolin ja Chelsean, ja tulevana viikonloppuna vastus senkuin kovenee, kun Carrow Roadille saapuu vieraaksi hallitseva mestari Manchester City.

— City on yksi maailman parhaista joukkueista. Haaste on iso, mutta luulen, että olemme valmiita siihen, Pukki sanoi.

— Meillä on kotipeli, ja fanien tuella voimme saada aikaan jotain erityistä.