Liekit loimusivat alle metrin päässä mökin seinästä Pyhtäällä — Palon epäillään syttyneen grillauksesta

Palo syttyi Länsikylänjärven mökkimaisemissa sunnuntai-iltana.

Jussi Lopperi

Pyhtäällä paloi noin sadan neliömetrin kokoinen alue. Kuvituskuva.
Pyhtäällä paloi noin sadan neliömetrin kokoinen alue. Kuvituskuva.

Sunnuntai-iltana kello 20.50 Kymenlaakson pelastuslaitos sai hälytyksen Pyhtään Länsikylässä syttyneestä maastopalosta. Paloalue oli Järventien päässä, Länsikylänjärven rannan tuntumassa, joka on kesämökkialuetta.

Paikalle saapui kaksi pelastuslaitoksen yksikköä. Palon taltuttamiseen käytettiin vettä sekä paloautojen säiliöistä että suoraan järvestä.

Ennen pelastuslaitoksen yksikköjen saapumista paloa olivat ryhtyneet sammuttamaan mökkiläiset, jotka huomasivat liekkien olevan hyvin lähellä naapurimökin seinää. Päivystävä palomestari Juha Säämänen kertoo, että liekit olivat leimunneet alle metrin päässä mökistä.

— Naapurit olivat tyhjentäneet sinne kaksi käsisammutinta, Säämänen kertoo.

Sammutustyöt lopetettiin kello kymmenen aikaan illalla. Maastoa paloi noin sadan neliömetrin kokoinen alue. Palon syttymissyynä oli todennäköisesti tulenteko rannassa olleeseen grilliin.

— Aikaisemmin päivällä grilliä oli käytetty. Siihen oli toki laitettu kansi päälle, mutta silti sieltä oli joku kipinä päässyt lentämään. Kun voimassa on metsäpalovaroitus, ei tällaista saisi tehdä ollenkaan. On niin kuivaa, että palo syttyy helposti, Säämänen sanoo.