Tubettajat Lakko ja Johanna Puhakka esittäytyvät opiskelijoiden startup-tapahtumassa

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksilla Kotkassa ja Kouvolassa järjestettävässä tapahtumassa osallistujille tarjotaan tietoa yrittäjyydestä.

Xamk

Tubettajat Lakko ja Salatuista elämistä tuttu Johanna Puhakka kertovat työstään startup-tapahtumassa.
Tubettajat Lakko ja Salatuista elämistä tuttu Johanna Puhakka kertovat työstään startup-tapahtumassa.

Kaksipäiväinen Startup Boom -tapahtuma kokoaa ensi viikolla ensimmäistä kertaa yhteen Kymenlaakson alueen startup-toimijat. Tapahtuman ensimmäinen osa järjestetään tiistaina Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kotkan kampuksella Metsolassa ja toinen osa keskiviikkona Kasarminmäellä Kouvolassa.

— Tapahtuma on suunnattu pääasiassa opiskelijoille, mutta kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Tapahtumassa esitellään, millaisia startup-yrittäjyyttä tukevia koulutusohjelmia on käynnissä ja tulossa Kymenlaakson alueella, kuvailee TKI-asiantuntija Antti Leppilampi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta.

Tietoa yrittäjyydestä

Osallistujat pääsevät lisäksi tutustumaan ideoiden ja innovaatioiden toteuttamiseen sekä kiinnostaviin tapahtumiin, joita vuosi 2019 pitää sisällään.

— Esimerkiksi Startup Connect -hankkeessa venäläiset ja suomalaiset opiskelijat tulevat ratkomaan yritysten ongelmia ryhmissä, minkä lisäksi pohjustetaan opiskelijaryhmien osallistumista *Ship – The Startup Festival -tapahtumaan ensi kesänä.

Päivien aikana tutustutaan myös lisensointiin liittyvän liiketoiminnan mahdollisuuksiin, yritysprojekteihin sekä siihen, miten opiskelija voi opintojen aikana kehittää omaa yritysideaansa.

— Sekä Kotkassa että Kouvolassa opiskelijat kertovat tarinoitaan ja kokemuksiaan koulutusohjelmista ja oman ideansa tuotteistamisesta, kertoo Leppilampi.

Tubettajien tarinat tutuksi

Tiistaina Metsolan kampuksella päivän avaa suosittu YouTube-tähti Lakko, joka kertoo, miten harrastuksesta tuli työ ja mistä hänen menestyksensä sai alkunsa.
Keskiviikkona Kouvolassa Kasarminmäen kampuksella ensimmäisenä esiintyy Salatut Elämät -tv-ohjelmasta tuttu tubettaja Johanna Puhakka, joka avaa myös kokemuksiaan suosionsa taustalla.

Myöhemmin tarinansa kertoo Kaslink Foods Oy:n perustaja Raino Kukkonen, joka avaa yrityksensä kasvun ja menestyksen taustoja.

Lisää tietoa tapahtumasta löytyy Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun sivuilta