Haminalainen Rock-Criminals tavoittelee maailmanlaajuisen bändikisan voittoa — katso bändin uusin video

Robert Schürmann

Rock-Criminals esiintyy lauantaina Helsingin Nosturissa kello 18.30. Kuvassa vasemmalta Aleksi Pylvänäinen, Joona-Samuli Järvinen, Markus Silvo ja Luka Einola.
Rock-Criminals esiintyy lauantaina Helsingin Nosturissa kello 18.30. Kuvassa vasemmalta Aleksi Pylvänäinen, Joona-Samuli Järvinen, Markus Silvo ja Luka Einola.

Haminalainen Rock-Criminals kilpailee Emergenza Festival -bändikilpailun Suomen finaalipaikasta. Yhtye esiintyy lauantai-iltana kilpailun semifinaalissa Helsingissä kulttuuritalo Nosturissa.

— Urheilutermein: teemme parhaamme, ja katsotaan mihin se riittää, laulaja-kitaristi Aleksi Pylvänäinen sanoo.

Emergenza Festival on kansainvälinen bändikilpailu, johon osallistuu yhtyeitä ympäri maailmaa. Osanottajamaiden parhaimmat esiintyvät ensi kesänä Saksassa pidettävillä kolmipäiväisillä Taubertal Open Air -festivaaleilla, jossa ratkeaa koko kilpailun voittaja. Tuomareiden valitsema yhtye pääsee Euroopan-kiertueelle ja saa levytyssopimuksen Marshall Recordsin kanssa.

— Emergenza on yksi maailman arvostetuimmista bändikilpailuista, Pylväinen kertoo.

Suomen alkukarsinta pidettiin aiemmin tänä vuonna Helsingissä Bar Loosessa. Karsinnoissa oli mukana 80 osallistujaa, joista 40 raivasi tiensä jatkoon. Nyt bändit on jaettu neljään semifinaaliin. Näistä jokaisesta kolme parasta jatkaa toukokuussa pidettävään finaaliin.

Pylvänäinen sanoo, että jo alkukarsinnoissa esiintyminen oli nuorelle haminalaisbändille tärkeä näytönpaikka. Nosturin-keikkaa hän kuvailee ainutlaatuiseksi tilaisuudeksi.

— Pääsimme alkukarsinnoissa soittamaan Helsingissä isossa rockbaarissa, jossa oli tupa täynnä. Nyt semifinaalissa vedämme puolituntisen setin Nosturissa. Samalla lavalla ovat esiintyneet meidän esikuvamme Hanoi Rocks ja Mötörhead. Se on ihan mieletöntä.

Vuonna 2011 perustettu Rock-Criminals alkoi 12—13-vuotiaiden haminalaispoikien teinibändiprojektina. Pylvänäisen mukaan kuudessa vuodessa yhtye on mennyt paljon eteenpäin. Tyylilaji on pysynyt samana:

— Soitamme klassista rockia punkvaikuttein. Punkista on mukana asenne. Rockista taas tulee meininki. Olemme tehneet tätä alusta asti tosissamme, täydestä sydämestä. Meillä on kaikki pelissä, nyt 19-vuotias muusikko sanoo.

Rock-Criminals

Perustettu Haminassa vuonna 2011.

Julkaissut kaksi omakustanne-EP:tä.

Jäsenet: Aleksi "Alex Wild" Pylvänäinen (laulu, kitara), Joona-Samuli "JS" Järvinen (kitara), Markus "Mike Scott" Silvo (basso) ja Luka "Luke Eaton" Einola (rummut).

Lisätietoa: www.facebook.com/rockcriminals

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.