Tervasaarelle johtaa nykyisin paikallisveneväylä

Haminan Tervasaarelle johtavan väylän luokitus on muuttunut hyötyliikenteen matalaväylästä paikallisveneväyläksi. Tervasaarelle saavuttaessa väylän kulkusyvyys on 3,5 metriä ja Tervasaarelta Savilahdelle syvyys on kaksi metriä. Väyläluokituksen muutos ei vaikuta väylän käyttämiseen, mutta sen merkintöjä on muutettu. Linjataulut ovat poistuneet käytöstä. Vastaavasti väylän reimareita on uusittu ja lisätty.

Tervasaaren nykyiseen aluslaituriin sallitaan myös jatkossa muun muassa muutama vuosi sitten Haminasta risteilleen m/s Brahen kokoisten alusten kiinnittyminen. Brahen syväys oli 3,3, metriä.

Liikenneviraston väyläluokituksen mukaan hyötyliikenteen matalaväylät ovat muun muassa yhteysliikennettä ja alueellisesti merkittävää matkustajaliikennettä palvelevia. Paikallisveneväylät puolestaan ovat esimerkiksi pistoväyliä pääväylältä satamaan tai muun veneväylän välillä.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.