Suurlippu pysyy alhaalla — Kun lippu saadaan jälleen salkoon, sen liehumista voi seurata nettikameralla

Nosturi tarvitaan avuksi, jotta tangon mekanismi saadaan korjattua.

Antti-Jussi Larvio

Tanko on toistaiseksi ilman lippua. Hajonneen mekanismin korjaamiseksi tarvitaan nosturi.
Tanko on toistaiseksi ilman lippua. Hajonneen mekanismin korjaamiseksi tarvitaan nosturi.

Haminan suurlippua ei voida nostaa takaisin tankoon ennen kuin paikalle on saatu nosturi. Lippu jouduttiin laskemaan perjantaina, kun lipun vapaan pyörimisen mahdollistavassa mekanismissa havaittiin toimintahäiriö.

Haminan viestintäpäällikkö Minna Nordströmin mukaan vikaa ei voida korjata ilman nosturia. Hän ei osaa sanoa, koska nosturi paikalle saadaan, mutta kuluvalla viikolla asia Nordströmin mukaan tuskin etenee, sillä viime kädessä nosturin tilaamisesta ja korjausjärjestelyistä vastaava ADS Finlandin toimitusjohtaja Kari Hyrkäs on parhaillaan matkoilla.

Samalla, kun nyt ilmennyt vika korjataan, on tarkoitus laittaa myös tangon tuulimittari kuntoon ja vaihtaa lentoestevalo oikeanlaiseksi. Tangosta aiotaan ottaa myös vielä viimeisiä näytteitä analysoitavaksi. Kaikki toimenpiteet aiotaan tehdä samalla kertaa, kun nosturi on saatu Haminaan.

Lippu on liehunut tangossa poikkeusluvalla. Lupa on voimassa elokuun loppuun.

Nordströmin mukaan kuluvan kuun aikana Suomen lipun aukiolle asennetaan myös kamera, joka kuvaa lippua. Se mahdollistaa netin kautta tarkistamisen onko lippu salossa vai ei. Erityisesti kamera palvelee matkailijoita.