Kotkan koronatartuntamäärä on THL:n tilastoissa noussut 37:ään – Haminan tapausmäärä on yhä 17

Ella Karttunen

Kotkan koronatartuntamäärä on THL:n tilastoissa noussut 37:ään – Haminan tapausmäärä on yhä 17

Kotkan varmistettujen koronatapausten määrä on THL:n tilastoissa noussut 37:ään. Vielä perjantaina Kotkassa oli THL:n tilastojen mukaan 34 tartuntaa.

Kasvua on myös Kouvolan luvuissa. Perjantaina Kouvolassa kerrottiin olevan epidemian alusta 44 tartuntaa, nyt 47. Haminan tapausmäärä on pysynyt 17:ssä.

Kahden viikon ajanjaksolla Kymenlaakson ilmaantuvuusluku on kuitenkin varsin pieni: 4,3 tapausta sataatuhatta asukasta kohti. THL:n mukaan Kymenlaaksossa on 14 vuorokauden aikana todettu 7 uutta koronatapausta, kun niitä sitä edeltävien 14 vuorokauden aikana todettiin 17.

Kotkassa Kymsote on erikseen tiedottanut yhdestä uudesta tartunnasta, kun Hirssaaressa sijaitsevan Kotilon päiväkodin työntekijällä todettiin perjantaina koronavirustartunta. Päiväkodin henkilökunta ja lapset on asetettu karanteeniin, ja päiväkoti pysyy ensi viikon suljettuna.

Suomessa tiedotettiin tänään sunnuntaina 131 uudesta koronatartunnasta. Niistä 64 on todettu Helsingissä, 22 Espoossa ja 11 Vantaalla. Sekä Kotkan että Kouvolan tartuntamäärien raportoitiin tänään nousseen kahdella.

Kymsote on julkaissut tuoreimman tilannekuvansa perjantaina kello 11 ja julkaisee seuraavan maanantaina samoihin aikoihin. Kymsoten ja THL:n tilastoinnissa on ollut epidemian alusta lähtien eroavaisuuksia.

Kommentoidut