65 vuotta täyttäneiden influenssarokotetutkimus on tältä vuodelta peruttu – Kotkan ja Haminan seudulla mukana tutkimuksessa olleille suositellaan tavallisen rokotteen hakemista

Tutkimus jatkuu syksyllä 2021.

Ella Karttunen

Viime vuonna tutkimukseen osallistuville suositellaan nyt tavallista influenssarokotetta.
Viime vuonna tutkimukseen osallistuville suositellaan nyt tavallista influenssarokotetta.

Eläkeikäisten influenssarokotetutkimus, jossa Kotkan ja Haminan seutu oli vuosi sitten mukana, on tältä vuodelta peruttu. Peruminen johtuu koronaepidemiasta.

– Koronaepidemia ja sen rajoitustoimenpiteet vaikuttavat myös influenssan esiintymiseen, mikä tekee rokotteen vaikutusten arvioinnista epävarmaa tänä vuonna. Koronaepidemia on aiheuttanut myös huomattavan työtaakan terveyskeskusten henkilöstölle, joiden panosta tutkimuksen toteuttamiseen tarvittaisiin, kertoo THL:n tutkimuspäällikkö Arto Palmu tiedotteessa.

Vuosi sitten kaikille 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille kotkalaisille ja haminalaisille lähetettiin kutsukirje rokotetutkimukseen. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, suojaako korkea-annoksinen influenssarokote influenssan vakavilta jälkitaudeilta paremmin kuin tavallinen rokote.

Vuosi sitten tutkimukseen osallistui eri puolilla Suomea peräti 33 000 tutkittavaa. Kotkasta THL toivoi tuolloin saavansa 1 100 osallistujaa, Haminasta viitisensataa.

Tänä vuonna kannattaa hakea tavallinen rokote

THL:n toiveena on, että rokotetutkimusta päästäisiin jatkamaan syksyllä 2021. Viime vuonna tutkimuksessa olleet voivat tänä vuonna hakea tavallisen influenssarokotteen oman paikkakunnan ohjeiden mukaisesti. Influenssarokotetta suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille.

Haminassa ja Kotkassa influenssarokotukset toteutetaan tänä vuonna ajanvarauksella 23. marraskuuta – 4. joulukuuta. Rokotusaikoja voi varata marraskuun 2. päivästä lähtien.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset