Hamina muutti Uuperin ilmaislippujen jakelua – Syynä lippujen väärinkäytökset

Haminan kaupungin liikuntakoordinaattori Kirsi Forsell sanoo ilmaislippuja haetun, vaikka hakija ei edes ole aikonut itse laskettelemaan

Sari Tauru

Haminan kaupungin Uuperiin hankkimia ilmaislippuja käytettiin väärin, joten niiden jakelutapaa on nyt muutettu. (Arkistokuva)
Haminan kaupungin Uuperiin hankkimia ilmaislippuja käytettiin väärin, joten niiden jakelutapaa on nyt muutettu. (Arkistokuva)

Haminan kaupunki on muuttanut kirjastokortilla saatavien ilmaisten laskettelulippujen jakamiskäytäntöä. Haminan liikuntakoordinaattori Kirsi Forsellin mukaan jakelutapaa oli muutettava, kun lippuja käytettiin alkuperäisen tarkoituksen vastaisesti.

– Ajatus oli, että kaupunki rohkaisee perheitä kokeilemaan yhdessä laskettelua Uuperissa jakamalla ilmaisia lippuja. Kirjastokortilla sai hakea liput perheelle ja lippuihin kirjoitettiin hakijan nimi. Nyt on ilmennyt, että lippuja ovat hakeneet esimerkiksi isovanhemmat ja kummit ja laskettelemassa on monta kertaa käynyt se yksi ja sama teini. Tämä ei ollut tarkoitus, Forsell sanoo.

Muutoksen jälkeen yhdellä kirjastokortilla saa vain yhden lipun. Lippuun kirjoitetaan kirjastokortin haltijan nimi ja ikä, jotta sama henkilö ei voi käyttää useampaa ilmaislippua. Ilmaislippuun sisältyy päivälippu hissiin ja tarvittaessa varusteiden vuokraus.

Lippuja 1 000 kappaletta

Ajatus oli, että kaupunki rohkaisee perheitä kokeilemaan yhdessä laskettelua Uuperissa jakamalla ilmaisia lippuja. — Kirsi Forsell

Forsellin mukaan lippuja laitettiin kirjastokorttien kautta aluksi jakoon 500 kappaletta, mutta ne alkavat olla loppu. Kaupunki on lunastanut Uuperinrinteet Oy:ltä kaikkiaan 1 000 lippua. Lippuja on siten jakamatta noin 500, joista lisäjakoa joudutaan mahdollisesti täydennetään. Forsellin mukaan alunperin suunniteltiin lippujen jakamista myös tietyille erityisryhmille, mutta asiaa ei vielä ole siltä osin ratkaistu. Lippuihin on kaupunki kohdentanut 42 000 euroa.

Aikaisemmin koululuokille

Kirjastokortilla tapahtuvaa jakoa päätettiin Forsellin mukaan kokeilla tänä vuonna, kun aikaisemmin ilmaisliput oli jaettu lähinnä kouluille.

– Opettaja vei koululuokan Uuperiin ja samalla tuli varmistettua lippujen tarkoituksenmukainen käyttö. Opettajat eivät olleet oikein innokkaita tähän järjestelyyn, joten nyt päätettiin tehdä näin.

Forsell sanoo, että ensi talvena lippujen jakamiseksi mietitään jälleen vaihtoehtoisia keinoja.