Alokkaiden ja perheenjäsenten juhla — RUK:n tuoreimpien alokkaiden valatilaisuus järjestetään Haminassa ensi viikon sunnuntaina

heidi veijalainen

Haminan Reserviupseerikoululla järjestetään ensi viikon sunnuntaina valatilaisuus.  Arkistokuva.
Haminan Reserviupseerikoululla järjestetään ensi viikon sunnuntaina valatilaisuus. Arkistokuva.

Maasotakoulun uusimmat alokkaat ja heidän läheisensä viettävät sotilasvala- ja sotilasvakuutuspäivää Haminassa sunnuntaina 17. helmikuuta. Päivä alkaa seppeleenlaskulla Myllykylän sankarihaudoilla kello 8.30 ja Johanneksen kirkon sankarihaudoilla kello 9.00.

Sotilasvala annetaan kello 10 Reserviupseerikoulun päärakennuksen kentällä. Sotilasvalan jälkeen on ohimarssi reitillä Raatihuone — Kadettikoulunkatu.

Sotilasvalan ja ohimarssin ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen. Tilaisuuden komentaa Reserviupseerikoulun johtaja eversti Jouko Rauhala. Valatilaisuudessa ja ohimarssissa musiikista vastaa Rakuunasoittokunta. Yleisö voi seurata valatilaisuutta ja ohimarssia.

Asepalvelus alkoi tammikuussa

Maasotakoulun tuorein saapumiserä aloitti asepalveluksen 7. tammikuuta. Noin 300 alokasta sijoitettiin joko Jääkärikomppaniaan tai Kuljetuskomppaniaan. Peruskoulutuskauden tavoitteena on sotilaan perustutkinnon suorittaminen ja koulutusvalintojen tekeminen. Joukkokoulutuskaudella varusmiehet koulutetaan toimimaan joukkotuotannon mukaisissa sodanajan tehtävissä.