THL: Kotkassa on todettu yksi uusi koronatartunta, Kouvolassa kolme – Suomessa uusia tartuntoja on 258

Yhteensä Suomessa on nyt todettu pandemian aikana 39 593 koronavirustartuntaa. Kymsoten alueella tartuntoja on todettu yhteensä 630.

Raimo Eerola

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu viisi uutta koronatartuntaa. Arkistokuva.
Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu viisi uutta koronatartuntaa. Arkistokuva.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu tänään viisi uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastot kertovat, että Kotkassa on todettu yksi uusi koronatartunta ja Kouvolassa uusia tartuntoja on kolme. Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Tähän mennessä Kotkassa on todettu yhteensä 203 koronatartuntaa, Haminassa 65, Pyhtäällä yhdeksän, Virolahdella kahdeksan ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on yhteensä 361.

Kymsoten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 630 koronavirustartuntaa. Alueella on sairaalahoidossa kymmenen koronaviruspotilasta.

Suomessa 258 uutta tartuntaa

Uusia koronavirustartuntoja on Suomessa todettu 258, kertoi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen aamupäivällä. Puumalaisen mukaan koronaviruksen ilmaantuvuusluku viimeisen 14 päivän ajalta on noin 64 sataatuhatta asukasta kohti.

Puumalaisen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella sekä Varsinais-Suomen alueella koronatapausmäärät ovat olleet laskussa joulun jälkeen.

Yhteensä Suomessa on nyt todettu pandemian aikana 39 593 koronavirustartuntaa.

Eiliseen mennessä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia oli Suomessa yhteensä 602.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat erota toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilaistoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.