Pääministeri Juha Sipilä vieraili Karhulan torilla — ihmisiä kiinnostivat eniten eläkeläisten ja terveydenhuollon tulevaisuus

Sari Tauru

Singh Manjit kertoi pääministeri Juha Sipilälle aukosta maahanmuuttajien työllistämistä koskevassa lainsäädännössä.
Singh Manjit kertoi pääministeri Juha Sipilälle aukosta maahanmuuttajien työllistämistä koskevassa lainsäädännössä.

Karhulan torilla kuhisi lauantaiaamuna väkeä ja torilla vieraillut pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sai osakseen erilaisia huomionosoituksia ja kysymysten tulvan.

Eniten pääministeriltä kyseltiin eläkeläisten tulevaisuudesta ja häntä pyydettiin lupaamaan, että hallitus ei enää leikkaisi eläkeläisten tuloja.

— Emmehän me ole eläkkeitä leikanneetkaan. Lääkekorvausten pienentyminen tosin voi vaikuttaa eläkeläisten taloudelliseen tilanteeseen, myönsi Sipilä.

Torille pääministeriä tapaamaan tullut Tuulikki Talsi oli hänkin eläkeläisten asialla.

— Itse pärjään kyllä. Minun ei ole tarvinnut sossun luukulla käydä, mutta tiedän etteivät kaikki pärjää. Yksinhuoltajana lapset kasvattaneena tiedän minkälaista elämä voi olla. Sydäntäni särkee, kun jollakin on hätä. Sitä tulin pääministerille kertomaan, toteaa Talsi.

Myös terveydenhuollon tulevaisuus kiinnosti paikalle saapuneita ihmisiä.

— Kun se Sote tulee, pääseekö sitten sellaiselle lääkärille kuin haluaa, kysyi Martta Lempinen pääministeriltä.

— Kyllä, sitten voi valita, meneekö julkisen puolen lääkärille vai yksityiselle, vastasi Sipilä.

Eräs rouva kertoi Sipilälle omista kokemuksistaan paikallisen terveydenhuollon parissa.

— Eihän paikallisesta terveydenhuollosta enää karsita. Täällä makaavat ihmiset sairaalan käytävillä, kun ei huoneissa ole tilaa. Nyt en pääse tapaamaan miestäni sairaalaan, koska siellä on norovirusta ja hän on eristyksissä.

— Sielläkö on sellaista! Henkilökunta tekee varmasti parhaansa. Yritämme nyt saada sen Soten valmiiksi. Sosiaali- ja terveyspalvelu- sekä maakuntauudistus tehdään, jotta pystymme pitämään tasa-arvoisesti jokaisesta suomalaisesta huolta ja turvaamaan palvelut koko maassa, totesi Sipilä.

Lue lisää aiheesta sunnuntain lehdestä tai Kymen Sanomien mobiilisovelluksesta.

Uutista on täydennetty kello 12.45.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.