Höyrypanimon ensimmäiset joulumarkkinat olivat menestys — Tänä viikonloppuna toisen kerran järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla paikallisten tekijöiden herkkuja ja käsitöitä

Höyrypanimon joulumarkkinoille on tänä vuonna ilmoittautunut yli 50 myyjää ja kaikki myyntipaikat on myyty loppuun jo hyvissä ajoin.

Linda Varoma

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetyt Höyrypanimon joulumarkkinat olivat menestys.
Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetyt Höyrypanimon joulumarkkinat olivat menestys.

Kotka Steam Brewery järjestää toista kertaa joulumarkkinat Kotkan Höyrypanimolla. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt markkinat olivat yleisömenestys ja osoittivat, että tapahtumalle on kysyntää alueella. Mukana on jälleen laaja kirjo lähialueen yrityksiä, käsityöläisiä sekä urheiluseuroja.

Höyrypanimon joulumarkkinoille on tänä vuonna ilmoittautunut yli 50 myyjää ja kaikki myyntipaikat on myyty loppuun jo hyvissä ajoin ennen markkinoita. Myyntipaikat sijaitsevat höyrypanimon ala-aulassa, yläkerran juhlasalissa ja yläaulassa. Kotkan Rannikkopajat loihtii upean joulusomistuksen tiloihin.

— Viime vuonna tapahtuma ylitti kaikki odotukset ja väkeä riitti ruuhkaksi asti koko viikonlopun. Tänä vuonna myös Holviston joulu Haminassa sekä Malmgårdin joulumarkkinat Loviisassa sattuvat samalle viikonlopulle, mutta uskomme silti, että kävijöitä riittää kaikkiin tapahtumiin, toteaa Kotka Steam Breweryn toimitusjohtaja Kari-Jukka Koivistoinen.

Herkkuja ja käsitöitä

Myynnissä on muun muassa vaatteita ja asusteita, havukransseja, hunajaa, leivonnaisia, joululaatikoita, keramiikkaa, kosmetiikkaa ja paljon muuta. Joulumarkkinoilla voi pistäytyä myös glögille, kahville tai testaamaan paikallisten yrittäjien kehittelemää Steam Dog -hodaria. Leistin leipomon valmistaman mallasbriossin välissä Kotkan Lihamestareiden kehittelemä raakamakkara, johon makua tuo Kotka Stem Breweryn Bird Poter -olut.

Kotka Steam Breweryn panimomyymälä on avoinna koko markkinoiden ajan ja tänä vuonna markkinoilla on myös Kotka Steam Breweryn baari, jossa voi tutustua paikallisen pienpanimon olutvalikoimaan. Tarjolla on myös Saaristo Siiderin tuotteita.

Ohjelmaa myös lapsille

Joulupukki vierailee markkinoilla lauantaina ja sunnuntaina kello 11—16. Lastenlauluyhtye MusKatit esiintyy jouluteemalla lauantaina klo 10.30 ja Karva-Kaverit Kotka ry tuo eläinystäviä rapsutettavaksi ulkoalueelle lauantaina kello 12. Muun muassa Kiroilevan siilin ja Kotka Steam Breweryn logon piirtänyt Milla Paloniemi piirtää markkinoilla eläinaiheisia muotokuvia.

Kotkan Höyrypanimon joulumarkkinat lauantaina ja sunnuntaina 14.—15.12. klo 10—16, Metsontie 41, Kotka.

Luetuimmat