Kerrostaloasunto tuhoutui tulipalossa Haminassa perjantaina: Kuusi henkilöä altistui savulle ja kissa kuoli — Savua levisi myös naapureiden asuntoihin

Yksi naapureista pakeni parvekkeelle, koska hänen asuntonsa täyttyi savusta.

Mikko-Pekka Purho

Kuvasta näkyy, että kerrostalon rappukäytävä on täyttynyt savusta.
Kuvasta näkyy, että kerrostalon rappukäytävä on täyttynyt savusta.

Metsämäentiellä Haminan Poitsilassa syttyi perjantaina iltapäivällä raju tulipalo kolmikerroksisessa kerrostalossa.

Palo syttyi kerrostalon alimmassa kerroksessa olevassa asunnossa.  

Kerrostaloasunto tuhoutui tulipalossa täysin, päivystävä palomestari Markus Lohiranto kertoo.

Palosta muodostui runsaasti savua. Yksi rappukäytävistä täyttyi kokonaan savusta. Savua levisi myös rappukäytävän muihin asuntoihin.

Kaikkiaan kuusi henkilöä altistui savulle. Ensihoito tarkasti savulle altistuneiden voinnin.

Palokunta pelasti tuleen syttyneen asunnon yläpuolella olevan asunnon parvekkeelta yhden henkilön. Asukkaan oli paettava parvekkeelle, sillä myös hänen asuntonsa oli täyttynyt savusta.

Tulipalossa kuoli kissa, joka oli tuleen syttyneessä asunnossa. Asunnossa oli kaikkiaan kolme kissaa, mutta niistä kahta muuta ei ole löydetty. Palomestari Lohiranto sanoo, että on mahdollista, että muut kissat ovat ehtineet paeta asunnosta ja ovat jossain ulkona.

Kohteeseen hälytettiin iltapäivällä kello 13.42 seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä, kolme ensihoidon yksikköä ja poliisin partio. 

Poliisi tutkii asuntopaloa. Tutkinta on vielä kesken, mutta tässä vaiheessa ei ole tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella olisi syytä epäillä rikosta.

Täydennetty uutista kello 14.56 ja kello 16.28. Lisätty pelastuslaitokselta saatuja uusia tietoja. Korjattu illalla kello 19.54 uutisesta kohta, jonka mukaan asunnosta olisi pelastettu ihminen. Tieto oli saatu pelastuslaitoksen tiedotteesta, mutta tieto oli väärä. Ihminen pelastettiin yläpuolisen asunnon parvekkeelta. Täydennetty uutista 13.7. kello 15.01 poliisin tiedotteella.

Luetuimmat

Kommentoidut