Otsakorven Säätiö palkitsi nuoria kymenlaaksolaisia yrittäjiä — Haminalainen valokuvaaja Sofia Virtanen ja kotkalainen metsäpalveluyrittäjä Jake Ihalainen saivat tunnustusta työstään

Sofia Virtanen

Valokuvaaja Sofia Virtaselle oli tärkää saada tunnustusta yrittäjänä toimimisesta.
Valokuvaaja Sofia Virtaselle oli tärkää saada tunnustusta yrittäjänä toimimisesta.

Otsakorven Säätiö on palkinnut ansioituneita kymenlaaksolaisia nuoria yrittäjiä tukeakseen ja kannustaakseen heitä eteenpäin työssään.

Kymen Yrittäjien Maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa lauantaina säätiö palkitsi viisi kymenlaaksolaista yrittäjää Otsakorven palkinnolla. Eteläkymenlaaksolaisista yrittäjistä palkinnon saivat haminalainen valokuvaaja Sofia Virtanen ja kotkalainen metsäpalveluyrittäjä Jake Ihalainen.

Tunnustusta raskaasta työstä

Virtaselle palkinto on tärkeä.

— Minusta on hienoa saada tällainen huomionosoitus. Takana on kymmenen vuotta yrittämistä eikä se todellakaan ole ollut helppoa. Tulee sellainen olo, että muutkin arvostavat sitä, mitä teen, toteaa Virtanen.

Virtanen on koko ajan halunnut kehittää ammattitaitoaan.

— Valokuvauksen lisäksi teen ilmakuvauksia ja opiskelen juuri videokuvausta. Haluan olla osana ihmisten arkea ja juhlaa ja taltioida tärkeät hetket elämän varrelta kuviksi. Haluan päästä kertomaan kuvilla tarinoita.

Erityisesti nuorina yrittäjiksi ryhtyneille

Muita palkittuja yrittäjiä olivat iittiläinen metallialan metallialan yrittäjä Henri Soikkeli sekä kouvolalaiset turva-alalla toimiva Keijo Soikkeli ja rakennuttamisen konsulttitoimistoa pyörittävä Jani Heikari.

— Säätiön 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tänä vuonna Otsakorven palkintoja jaetaan erityisesti nuorten yrittäjien kannustamiseksi säätiön toiminta-alueen maakunnissa Kymenlaaksossa ja Etelä- ja Pohjois-Karjalassa, kertoo säätiön toiminnanjohtaja Mari Kurkan.