Vilniemen koulua herätellään henkiin — suunnitelmissa esikoulu ja päiväkoti

Vilniemeläisille on jaettu tiedustelu tarpeesta esikouluun ja päiväkotiin. Lakkautetun koulun ostanut Esa Cleve on valmis vuokraamaan tarvittavat tilat yrittäjälle.

Vilniemen koulun kuvassa oikealla olevaan viimeksi rakennettuun osaan kaavaillaan esikoulua ja päiväkotia.
Vilniemen koulun kuvassa oikealla olevaan viimeksi rakennettuun osaan kaavaillaan esikoulua ja päiväkotia.

Esikoulun ja päiväkodin sijoittamista Vilniemen entisen koulun tiloihin selvitetään parhaillaan. Koulukiinteistön Haminan kaupungilta ostanut helsinkiläinen Esa Cleve tarjoaa koulun tiloja esikoulu- ja päiväkotitoimintaan. Vilniemen alueella on koteihin jaettu tiedustelu, jossa kartoitetaan kiinnostusta toiminnan aloittamiseen koulussa.

Cleven mukaan esikoulu ja päiväkoti voitaisiin sijoittaa koulurakennuksen myöhemmin rakennettuun osaan. Vuoden 2012 lopussa Vilniemen koulu suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi ja myös esikoulu ja päiväkoti siirtyivät pois kiinteistöstä.

Sisäilma tutkittu

Cleven mukaan kyseinen rakennuksen osa ei ole kärsinyt sisäilmaongelmista ja hän on myös teettänyt siellä sisäilmatutkimuksen tänä syksynä.

— Uudisosassa havaittiin ainoastaan keittiön ulkoseinässä kosteusvaurio, mutta sen korjaaminen ei ole ongelma. Keittiö ei myöskään ole varsinaisesti esikoulu- ja päiväkotikäyttöön tulevaa tilaa, Cleve sanoo.

Hänen mukaansa Vilniemellä jaetun tiedustelun tarkoituksena on olla päänavaus, jolla katsastetaan esikoulun ja päiväkodin tarvetta.
— Noin kilometrin säteellä koulusta on 51 alle kouluikäistä lasta, joten potentiaalia siinä suhteessa ainakin on.

Cleve vuokraa tilat

Cleven painottaa, että hänen roolinsa hankkeessa on ainoastaan tarjota tarvittavat tilat vuokralle. Esikoulun ja päiväkodin pyörittäminen jää ammattilaisten vastuulle. Kyseeseen tulisi Cleven mukaansa yksityinen toiminnanharjoittaja, joka huolehtii luvista ja henkilöstön palkkaamisesta.

Cleve sanoo olleensa alustavasti yhteydessä Haminan kaupunkiin, josta on hankkeelle näytetty tässä vaiheessa vihreää valoa.
Esikoulun ja päiväkodin perustamisen eteneminen ratkeaa lähiviikkojen kuluessa, kun palaute vilniemeläisiltä on saatu. Mikäli kiinnostusta riittää, alkaa toimijan etsintä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.