Kymenlaakson kokonaishedelmällisyys laski viime vuonna

Raimo Eerola

Kymenlaakson kokonaishedelmällisyys laski viime vuonna. Kokonaishedelmällisyysluku kertoo, montako lasta nainen synnyttäisi elämänsä aikana, jos hedelmällisyysluvut pysyisivät laskentavuoden tasolla.

Vuonna 2015 Kymenlaakson kokonaishedelmällisyysluku oli 1,71. Viime vuonna se laski 1,62:een.

Koko maassa kehitys oli samansuuntainen. Vuoden 2015 kokonaishedelmällisyysluku oli 1,65, viime vuonna 1,57. Suurimmat kokonaishedelmällisyysluvut olivat Keski-Pohjanmaalla (2,13) , Etelä-Pohjanmaalla (1,91) ja Pohjois-Pohjanmaalla (1,91). Uudenmaan lukema oli maan heikoin (1,45).

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomessa syntyi viime vuonna 52 814 lasta. Kotkassa lapsia syntyi 439, Haminassa 140, Pyhtäällä 52, Virolahdella 15 ja Miehikkälässä 9.

Kotkan, Haminan ja Pyhtään synnyttäjistä enemmistö oli 25–34-vuotiaita. Virolahdella synnyttäneiden äitien ikä oli hieman korkeampi. Enemmistö synnyttäjistä oli 30–39-vuotiaita. Miehikkälässä enemmistö synnyttäjistä oli 30–44-vuotiaita.

Riina Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.