Jari Heikkilä täydentää HP:n valmennustiimin — yhtä pelaajaa haetaan ”kaikessa rauhassa”

raimo eerola

HP:n silloinen pelinjohtaja Jari Heikkilä kuvattuna Kotkan halliturnauksessa tammikuussa 2014.

Haminan Palloilijoiden valmennusryhmä ensi kesän Superpesikseen on valmis.

HP kertoi torstaina kiinnittäneensä Jari Heikkilän lajivalmentajaksi.

— Hän tuntee joukkueen ja seuran toimintatavat, ja pystyy olemaan aina läsnä harjoituksissa, mikä on iso asia. (Pelinjohtaja) Petri Pulliainen muuttaa kesäksi Haminaan ja ottaa silloin isompaa roolia, mutta lajiharjoittelun päävastuu on Heikkilällä etenkin talviaikaan, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

— Meillä on hyvä tiimi, jossa on paljon tietotaitoa. Vesa Kaukiaisen saaminen fysiikka- ja lukkarivalmentajaksi oli iso juttu, ja nyt ”Hyde” täydentää kolmikon. Pulliainen vastaa isosta kuvasta, pelinjohdosta ja peluutuksesta, mutta koko tiimi varmasti pallottelee asioita keskenään.

Jari Heikkilä on entinen HP-pelaaja, joka on toiminut vuosia seuran miesten ja naisten edustusjoukkueiden pelinjohtajana.

Viimeksi hän oli HP:n miesten viuhkassa kaudella 2014. Kesällä 2015 hän valmensi Lappeenrannan Pesä Ysejä naisten Superpesiksessä, ja seuraavana vuonna hän oli mukana HP:n valmennusryhmässä.

Viime vuonna hän toimi Haminassa järjestetyn pesäpallon Naperoleirin johtajana.

HP:n joukkue kokoontuu yhteen 28. lokakuuta eli noin kahden viikon kuluttua. Joukkueella on 14 pelaajasopimusta, ja tavoite on ollut 15.

— Yhtä kaveria vielä etsitään. Kiire ei ole, kartoitamme sopivaa pelaajaa kaikessa rauhassa. Toivottavasti joukkue on lopullisessa muodossaan 28. päivä, Hovi sanoo.

— Etsimme juoksuvoimaista pelaajaa. Se, onko hän jokeri vai ulkopelaaja, ei ole oleellista. Meillä on ulkopeliyhdeksikkö hyvällä mallilla jo nyt, mutta yhden nopeat jalat ovat vielä tilauksessa, Hovi sanoo.

HP:n sopimukset

Pelaajat: Ville Aalto, Matias Hangasmaa, Henri Heikkilä, Valtteri Hämäläinen, Lauri Kaartokallio, Joni Leihikoinen, Janne Leppälä, Santeri Löppönen, Otso Mäkelä, Pasi Rajala, Verneri Taurama, Juha Toikka, Jyri Toikka, Simo Vanhala

Pelinjohtaja: Petri Pulliainen

Lajivalmentaja: Jari Heikkilä

Fysiikka-/lukkarivalmennus: Vesa Kaukiainen

Joukkueenjohtaja: Markku Uuttu

Huoltaja: Veli-Matti Hyönä

Antti Kaarto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.