Sunnuntaina Uudenmaan rajalta käännytettiin yli 300 ihmistä – Maanantaiaamun työliikenneruuhkassa auttaa työnantajan kirjoittama todistus

Todistusta voi näyttää ajoneuvon ikkunan läpi tai ikkunan raosta, jos todistus on riittävän selkeä. Poliisi voi kuitenkin käskeä avaamaan ikkunan ja kysyä lisätietoja. Poliisi kehottaa ihmisiä tekemään etätöitä, jos se vaan on mahdollista.

Raimo Eerola

Uudenmaan rajalla tarkistettiin sunnuntaina iltakuuteen mennessä 12 904 ajoneuvoa. Arkistokuva lauantailta.
Uudenmaan rajalla tarkistettiin sunnuntaina iltakuuteen mennessä 12 904 ajoneuvoa. Arkistokuva lauantailta.

Uudenmaan rajalla tarkistettiin sunnuntaina iltakuuteen mennessä 12 904 ajoneuvoa.

– Niistä 309 jouduttiin käännyttämään, mikä on vähemmän kuin aikaisemmin viikonloppuna, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Valmiuslain rikkomisesta ei ole annettu sakkoja.

Junamatkustajia oli 454 ja heistä käännytettiin kymmenen.

Jos mahdollista, tee etätöitä

Maanantaiaamulle poliisit odottivat Uudenmaan rajalle huomattavaa ruuhkaa työmatkaliikenteen alkamisen vuoksi.

– Ihmiset voivat vaikuttaa paljon oman ja muiden työmatkan sujuvuuteen. Jos mahdollista, tee etätöitä. Jos työpaikalle meneminen on välttämätöntä, matkusta ruuhka-aikojen ulkopuolella ja varaa runsaasti aikaa, sanoo ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta.

Aikaa on syytä varata tavallista enemmän myös joukkoliikenteessä matkustamiseen. Poliisi tekee tarkistuksia junissa ja busseissa.

Mukaan työnantajan todistus työstä 

Työmatkalaisen on hyvä ottaa mukaan mahdollinen työnantajan todistus työmatkasta tai muu dokumentti työstään. Poliisi ei vaadi todistusta, mutta sellainen sujuvoittaa tarkastusten tekemistä.

– Lappua voi näyttää ajoneuvon ikkunan läpi tai ikkunan raosta, jos todistus on riittävän selkeä. Poliisi voi kuitenkin käskeä avaamaan ikkunan ja kysyä lisätietoja.

Poliisi tekee osalla valtaväylistä muutoksia liikennejärjestelyihin, jotta raskas liikenne sujuisi jouhevasti.

Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina 28. maaliskuuta. Liikkumisrajoitusta valvotaan tarkistuspisteillä ja liikkuvasti.

Uusimmat uutiset