Sosionomikoulutus kiinnosti eniten Kotkassa Xamkin syksyn yhteishaussa: Yhtä paikkaa kohti 7,3 hakijaa

Toiseksi eniten hakijoita oli ensihoitajan koulutukseen.

Raimo Eerola

Syksyn yhteishaussa on avoinna lähes 600 opiskelupaikkaa Xamkiin neljällä eri paikkakunnalla.
Syksyn yhteishaussa on avoinna lähes 600 opiskelupaikkaa Xamkiin neljällä eri paikkakunnalla.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin syksyn yhteishaku on päättynyt. Xamk on julkaissut suosituimpien hakukohteiden listat.

Kotkassa syksyn yhteishaussa hakijoita kiinnosti eniten sosionomikoulutus. Toiseksi eniten hakijoita oli ensihoitajakoulutukseen. Kouvolassa suosituin ala oli Game Design ja Mikkelissä Wellbeing Management.

Sosionomin monimuoto-opintoihin oli 7,3 hakijaa ja ensihoitajan päiväkoulutukseen 5,1 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. 

Syksyn yhteishaussa oli tarjolla yhteensä 582 aloituspaikkaa Kouvolassa, Kotkassa, Mikkelissä ja Savonlinassa. Hakukohteissa oli sekä päivä- että monimuotokoulutuksia.

Koulutuksiin haki yhteensä 3 946 hakijaa. Hakijoista 1 625 oli ensijsijaisia hakijoita. Syksyn yhteishaun valintatulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29. marraskuuta. Opiskelu alkaa tammikuussa.

Xamk on myös ilmoittanut vetovoimaluvut koulutusta kohden. Vetovoimaluku tarkoittaa ensisijaisten hakemusten määrää yhtä aloituspaikkaa kohti Keskimääräinen vetovoimaluku kaikkiin koulutuksiin oli 2,8. 

Taloustutkimuksen tekemän korkeakoulujen imagotutkimuksen mukaan Xamk on kahdeksanneksi tunnetuin ammattikorkeakoulu. Maan 17—30 - vuotiaista joka neljäs tietää Xamkin.

Xamkin tunnettuus alkaa näkyä hakijamäärissä, uskoo vararehtori Mirja Toikka.

—Jos katsotaan koko vuoden tilannetta, ensisijaisten hakijoiden määrä Xamkiin on kasvanut vuodesta 2017 noin 13 %, Toikka kertoo.