Vaeltaessa voi samalla siivota katuja

Raimo Eerola

Matka kirkolta kirkolla taitettiin reippaalla askeleella.

Pitkäperjantain kirkolta kirkolle -vaellukselle osallistunut Kristiina Nikkola on tottunut kävelijä. Hänellä tosin matkaa saattaa helposti kertyä muita enemmän, Nikkola kun tarkkailee jatkuvasti ympärilleen ja poimii tien varsilta roskan jos toisenkin.

Niitä hän kantaa käsissään siihen asti, kunnes ensimmäinen roskakori tulee vastaan.

— Kuulun Roska päivässä -liikkeeseen. Kerran tyttären kanssa keräsimme noin 230 roskaa, kunnes lopetimme laskemisen, Nikkola nauraa.

Nikkola on seurakunta-aktiivi, Hiljaisuuden Ystävien jäsen ja ahkera Tuomasmessuissa kävijä. Hiljentyminen on retriiteissäkin käyneelle Nikkolalle tärkeää.

— Pääsiäinen tarkoittaa tietysti paljon pyhiä, mutta ilman Hiljaisuuden taloa pääsiäinen ei oikein tahdo tulla, Nikkola sanoo.

Pääsiäisen ajaksi Helilän seurakuntatalo sisustetaan Hiljaisuuden taloksi, jossa voi hiljentyä, lukea, levätä tai oleskella.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.