KTP nousi upeasti voittoon — ”Tankki” Donado käänsi kärkiottelun kulun

Sari Tauru

KTP:n pelaajat ryntäsivät fanikatsomon eteen Lucasin (11) johtomaalin jälkeen.
KTP:n pelaajat ryntäsivät fanikatsomon eteen Lucasin (11) johtomaalin jälkeen.

KTP on voittanut PEPOn Kakkosen A-lohkon kärkiottelussa maalein 3—1 (0—0).

Voitto nostaa kotkalaiset sarjakärkeen pisteellä ohi lappeenrantalaisten. Karsintapaikka Ykköseen on nyt kotkalaisten omissa käsissä, ja pelaamatta on enää kolme kierrosta.

Ottelun tärkeys näkyi, ja molemmat pelasivat pitkään riskejä vältellen. Vähänkään vaaralliset tilanteet olivat ennen taukoa todella vähissä.

Vasta lähes tunnin pelin jälkeen alkoi tapahtua.

Ensin Aleksi Tarvonen oli päästä nokikkain PEPO-vahti Paul Blanchetten kanssa, mutta pallo karkasi viime hetkellä jaloista. Jatkotilanteessa Saku Kvist pääsi laukaisemaan, mutta voimakuti meni karkeasti ohi.

KTP sai koko ajan paremman otteen ja painoi pelin sarjakärjen päätyyn, mutta 59. minuutilla tuli saavillinen kylmää vettä niskaan. PEPOn Hermes Palomino sai loistavan pystysyötön KTP:n linjan taakse ja nosti pallon hallitusti yli Jiri Kosken — ja tolpan kautta sisään.

KTP-valmentaja Jari Rantanen vaihtoi saman tien keskikenttämies Kvistin tilalle hyökkääjä Jhonatan Donado Cardalesin. Heikkokuntoinen kolumbialainen ei ole juuri minuutteja Kotkassa saanut, mutta nyt hän järjesti melkein ensi töikseen KTP:lle tasoituksen.

Donado voitti oikealla pallon, eteni jyrän lailla päätyyn ja keskitti loistopassin takatolpalle, missä Aleksi Tarvonen — kukas muu — puski pallon sisään.

KTP:n voittomaali syntyi 76. minuutilla. PEPOn keskuspuolustus päästi Tarvosen ja Lucasin keskeltä läpi, Lucas otti ratkaisun, ja sijoitti maltilla ohi Blanchetten.

PEPOn takaa-ajo kävi hyvin vaikeaksi muutamaa minuuttia myöhemmin, kun maalintekijä Palomino teloi Juho Nykästä ja sai toisen keltaisen korttinsa. KTP:n kolmas maali oli loppuminuuteilla paljon lähempänä kuin PEPOn tasoitus — ja lisäajan viimeisellä minuutilla se viimein tuli. Donado siirsi pallon tyhjään maaliin puolustaja Topi Pasin — kyllä, kaikista pelaajista Topi Pasin — pitkän kuljetuksen ja syötön päätteeksi.

KTP pelaa vielä vieraissa Kultsua ja PKKU:ta vastaan ja päättää runkosarjapelit kotiottelulla Mikkelin Kissoja vastaan. PEPOn loppuohjelma on: PKKU vieraissa, MP kotona ja Kiffen vieraissa.

Jukka Lehtoranta

Jukka Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.