Haminanlahden rysäluvat kuohuttavat, kaupunki lopettaa lupien myöntämisen

Haminanlahdelle myönnetyt kuusi isorysälupaa ovat kummastuttaneet Kymen Sanomien lukijaa ja myös sosiaalisessa mediassa asia on saanut huomiota. Arvostelijoiden mielestä rysät haittaavat muun muassa kutukalojen nousua, ovat turvallisuusriski veneilijöille ja haitaksi myös vapaa-ajankalastajille. Lisäksi on ihmetelty sitä, miksi lupia on myönnetty ulkopaikkakuntalaisille.

Haminan kaupungingeodeetti Aki Oksanen myöntää, että rysäluvista on aiheutunut kuohuntaa. Oksanen sanoo hänen edeltäjänsä myöntäneen luvista neljä ja hän on myöntänyt kolme rysälupaa lisää, joista kolme Haminanlahdelle. Rysälupien saaneista ammattikalastajista yksi on haminalainen ja kaksi kotkalaisia. Oksasen mukaan mitään asuinpaikkarajoituksia ei lupien myöntämiselle Haminassa ole.

Rysäpyynti ahtaalla Haminanlahdella on kuitenkin herättänyt sen verran vastustusta, että Oksanen sanoo siitä luovuttavan.

— Nyt olemme kuitenkin kaupungilla linjanneet, että näiden lupien umpeuduttua rysälupia ei tälle alueelle enää myönnetä eikä nykyisiä uusita, vaan alue varataan virkistyskalastukseen.

Nykyiset luvat ovat voimassa vuoteen 2019.

Kysy sinä — Kymen Sanomat etsii vastauksenLähetä kysymyksesi Kymen Sanomien toimitukseen, niin me hankimme vastauksen. Lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen: uutiset@kymensanomat.fi. Laita sähköpostiviestin aihekenttään teksti: Kysy sinä.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.