Katariinan Meripuistossa vipeltävät minkit ihmetyttävät puistossa kävijöitä – Kotkan ympäristöpalveluista kerrotaan, ettei minkkien loukuttaminen ole näköpiirissä

Minkit tuhoavat pienriistaa ja vesilintuja.

Ilkka Toivanen

Minkki on turkistarhoilta Suomen luontoon levinnyt vieraslaji. Kuvituskuva.
Minkki on turkistarhoilta Suomen luontoon levinnyt vieraslaji. Kuvituskuva.

Katariinan Meripuistossa liikkuvat minkit ihmetyttivät Kymen Sanomien lukijaa, joka vieraili puistossa viime viikolla. Lukija kertoo ihmetelleensä kalliolla vipeltäneitä minkkejä yhdessä puistossa olleiden turistien kanssa.

Ympäristönsuojelupäällikkö Heli Ojala Kotkan ympäristöpalveluista toteaa, että minkkihavainto Meripuistossa ei sinänsä ole yllättävä tai erityinen.

– Rannat ovat minkkien luontainen elinympäristö. Niitä liikkuu Kotkan alueella muuallakin, ja ne myös liikkuvat pitkiä matkoja, joten ei yllätä, että niitä näkyy Meripuistossakin. Lisäksi puistossa käydään eväsretkillä, ja jos jotakin ruoan tähteitä jää, niin ne voivat houkutella minkkejä, Ojala sanoo.

Lukijaa myös mietitytti, aiotaanko minkkejä loukuttaa. Tähän Ojala vastaa, että minkkejä tuskin on syytä Meripuiston alueella loukuttaa, sillä kyseessä ei ole esimerkiksi lintujen pesimäluoto, missä minkit voisivat tehdä merkittävää tuhoa.

– Minkki on pienriistaa ja vesilintuja saalistava tuholainen. Vieraslajina se on toki haitallinen, mutta tuskin kaupunki ryhtyy Meripuistosta minkkejä loukuttamaan.

Ojalan mukaan minkeistä ei normaalitilanteessa pitäisi olla ihmisille haittaa, mutta hän muistuttaa, että mikä tahansa eläin puolustautuu häirittynä.

– Jos puistossa näkee minkkejä, niitä ei pidä mennä härkkimään.

Lukijan kuva

Lukija nappasi Katariinan Meripuistossa kuvan rantakiviltä mereen pulahtaneesta minkistä.
Lukija nappasi Katariinan Meripuistossa kuvan rantakiviltä mereen pulahtaneesta minkistä.

Uusimmat uutiset