Rajavartioston tehovalvonnassa jäi kiinni yksi rattijuoppo — Vaalimaan kautta Venäjälle matkannutta suomalaiskuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta

Rattijuopumuksen lisäksi rajalla työllistivät vaaralliset esineet, joita takavarikoitiin Vaalimaalla ja Nuijamaalla.

Kimmo Seppälä

Epäillyistä rikoksista valtaosa tuli ilmi Vaalimaan rajanylityspaikalla. Kuvituskuva on arkistosta.
Epäillyistä rikoksista valtaosa tuli ilmi Vaalimaan rajanylityspaikalla. Kuvituskuva on arkistosta.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla valvottiin juhannusviikolla tehostetusti autoilijoiden ajokuntoa.

Valvontaviikon loppupuolella, torstaina 21. kesäkuuta, Vaalimaan kautta Venäjälle matkalla ollut suomalaismies jäi kiinni rattijuopumuksesta.

Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,59 mg/l ja sen jälkeen tarkkuusalkometriin 0,51 mg/l. Tarkkuusalkometrin tulos on promilleiksi muutettuna runsaat 1,1 promillea.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Hänet on määrätty väliaikaiseen ajokieltoon.

Vaarallisia esineitä takavarikkoon juhannusviikonloppuna

Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikoilla löydettiin ja takavarikoitiin viikonloppuna useita vaaralliseksi luokiteltuja esineitä.

Venäläismiehen hallusta löytyi sähkölamautin ja kaasusumutin lauantaina Vaalimaalla. Miestä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Sunnuntaina Nuijamaan kautta Suomeen pyrkineellä venäläismiehellä oli autossaan sähkölamautin ja tutkanpaljastin. Tutkanpaljastin löytyi auton keskikonsolista. Sähkölamautin oli hansikaslokerossa pyyhkeeseen käärittynä. Asiaa tutkitaan vaarallisen esineen hallussapitona ja paljastinlaiterikkomuksena.

Vaalimaalla venäläisen miehen autosta löytyi kahdella patruunalla ladattu kaasuase, sähkölamauttimen ja etälamauttimen yhdistelmä sekä siihen kuuluva ammus. Asiaa tutkitaan vaarallisen esineen hallussapitona ja lievänä ampuma-aserikoksena. Mies oli matkalla Suomesta Venäjälle.