Pyhtää budjetoimassa ylijäämäisen tuloksen vuodelle 2021 – Kunnanjohtaja kiittelee blogissaan poliittisten draamojen jääneen taka-alalle budjetin valmistelussa

Jarkko Vanhalakka

Pyhtää budjetoimassa ylijäämäisen tuloksen vuodelle 2021 – Kunnanjohtaja kiittelee blogissaan poliittisten draamojen jääneen taka-alalle budjetin valmistelussa

Pyhtään ensi vuoden talousarvio osoittaa alustavasti noin 330 000 euron ylijäämäistä tulosta. Talousarvion valmisteluun saattaa loppuvuoden aikana vielä vaikuttaa esimerkiksi verotuloennusteiden ja valtionosuuksien muuttuminen.

Pyhtään kunnanhallitus käsitteli lautakuntien talousarvioesityksiä kokouksessa maanantaina. Lautakuntien budjetoinnin lähtökohtana on ollut se, että menot eivät kasva ensi vuonna vuoteen 2020 verrattuna.

Hyvinvointi- ja tekniikkalautakunta huomattavat, että budjetin loppusummaa jouduttaneen tarkastelemaan syksyn edetessä ja ennusteiden tarkentuessa.

Pyhtään kunnanvaltuusto käsittelee talousarvion joulukuun kokouksessa.

Kunnanjohtaja Jouni Eho kiittelee blogissaan sitä, että poliittiset draamat ovat jääneet taka-alalle talousarvion valmistelussa.

– Pyhtään toimintakulttuuriin kuuluu talousasioissa pragmaattisuus. Pidämme kulukurista kiinni ja keskitytään omalla, ulospäin suuntautuneella toiminnalla lisäämään tuloja yksityisten, elinkeinopoliittisten investointien muodossa, Eho kirjoittaa.

Eho muistuttaa, että "lainarahalla pumpatut" koronatuet kunnille eivät ole pitkän aikavälin ratkaisu taloudenpitoon.

– Pyhtään osalta on toki todettava, että kunnan talous näyttäisi vuosina 2020 ja 2021 olevan lievästi ylijäämäinen myös, jos ei valtion koronatukia tai toisaalta koronasta aiheutuvia mahdollisia kertaluontoisia eriä, kuten Kymsoten alijäämäkirjaus, oteta huomioon.