Vajaan hehtaarin verran aluskasvillisuutta paloi Lankilassa, pelastuslaitos sammutti

Kimmo Seppälä

Pelastuslaitos kasteli Kotkan Lankilassa palanutta aluskasvillisuutta runsaalla vedellä.

Kotkan Lankilassa syttyi maastopalo maanantaina iltapäivällä. Aluskasvillisuutta paloi arviolta vajaan hehtaarin verran. Palopaikka Pirosenvuorentiellä on kaupunkialueella.

Päivystävä palomestari Toni Kuoppamäki kertoo, että palo ei päässyt uhkaamaan rakennuksia. Lähimmät talot olivat palopaikan pohjoispuolella ja tuulen suunta oli pohjoisesta.

Lisäksi palopaikan ympärillä on metsää, joka vaimensi tuulta. Palopaikan aluskasvillisuus ei myöskään ollut erityisen tulenarkaa.

Pelastulaitoksen mukaan savunmuodostuminen jäi niin ikään miedoksi.

Palanut maasto on entisellä aukealla, joka on nykyään koivutaimikkoa. Neljä pelastuslaitoksen yksikköä sammuttivat palon runsaalla vedellä.

Ohikulkija ilmoitti Pirosenvuorentiellä syttyneestä maastopalosta kello 17.14. Kuoppamäen mukaan ilmeistä syttymissyytä palolle ei ole tiedossa. Pelastuslaitos ja poliisi selvittävät palon syttymissyytä.

Muokattu kello 18.53: Päivitetty lisätiedoilla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.