Kyminlinnaa myydään jälleen — Ismo Räty ei aio ostaa

Senaatti-kiinteistöt kauppaa alueelta 6,7 hehtaarin kokonaisuutta julkisella tarjouskilpailulla.

Sari Tauru

Myyntikohteena olevalla alueella sijaitsevat muun muassa vanhat kasarmit.
Myyntikohteena olevalla alueella sijaitsevat muun muassa vanhat kasarmit.

Kotkan historiallisiin kulttuurikohteisiin kuuluvasta Kyminlinnasta osa on myynnissä. Senaatti-kiinteistöt kauppaa nyt julkisella tarjouskilpailulla 6,7 hehtaarin kokonaisuutta, jolla sijaitsevat vanhat kasarmit, porttirakennus, varastorakennuksia ja komendantin talo. Myyjällä ei ole ennakko-odotuksia siitä, kenelle ja mihin tarkoitukseen rakennukset voisivat mennä.
— Ne myydään syrjimättömästi ja tasapuolisesti yksityiselle ostajalle tai firmalle, sanoo Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Asko Taskila.
Ostajalla täytyy kuitenkin olla osaamista suojeltujen rakennustan hoitamiseen ja kunnostamiseen. Vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun alkupuolelta.
Taskilan mukaan tarkoitus on katsoa, millaisia ostajaehdokkaita tulee. Tarjousten jättöaika päättyy tammikuun lopussa. Lähtöhintaa kohteelle ei ole määritelty.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet