Kyminlinnaa myydään jälleen — Ismo Räty ei aio ostaa

Senaatti-kiinteistöt kauppaa alueelta 6,7 hehtaarin kokonaisuutta julkisella tarjouskilpailulla.

Sari Tauru

Myyntikohteena olevalla alueella sijaitsevat muun muassa vanhat kasarmit.

Kotkan historiallisiin kulttuurikohteisiin kuuluvasta Kyminlinnasta osa on myynnissä. Senaatti-kiinteistöt kauppaa nyt julkisella tarjouskilpailulla 6,7 hehtaarin kokonaisuutta, jolla sijaitsevat vanhat kasarmit, porttirakennus, varastorakennuksia ja komendantin talo. Myyjällä ei ole ennakko-odotuksia siitä, kenelle ja mihin tarkoitukseen rakennukset voisivat mennä.
— Ne myydään syrjimättömästi ja tasapuolisesti yksityiselle ostajalle tai firmalle, sanoo Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Asko Taskila.
Ostajalla täytyy kuitenkin olla osaamista suojeltujen rakennustan hoitamiseen ja kunnostamiseen. Vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun alkupuolelta.
Taskilan mukaan tarkoitus on katsoa, millaisia ostajaehdokkaita tulee. Tarjousten jättöaika päättyy tammikuun lopussa. Lähtöhintaa kohteelle ei ole määritelty.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet