Vanha tykki saapui Katariinan Meripuistoon

Sari Tauru

Katariinan Meripuistoon sijoitettu tykki on peräisin Ruotsinsalmen meritaisteluissa uponneesta aluksesta.

Katariinan Meripuistoon tuotiin keskiviikkona Ruotsinsalmen meritaistelujen aikainen tykki. Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen kertoo, että tykki on peräisin meritaisteluihin osallistuneesta aluksesta, mahdollisesti Kotkan kuuluisimmasta hylystä, vuonna 1790 uponneesta fregatti Sankt Nikolaista.

HIstoriallinen tykki oli maannut vuosikymmenten ajan pressun alla Kotkan kaupungin varastossa. Laaksosen mukaan kyseessä on luultavasti sama tykki, joka oli aikoinaan esillä Kotekon edustalla.

— Tietojeni mukaan tykki vietiin pois Kotekolta joskus 1970-luvun lopussa eli se on ollut varastoituna lähes 40 vuotta, Laaksonen sanoo.

Tonnin painoinen esine on sijoitettu lähelle rantaa kivilaattojen päälle ja se osoittaa Ruotsinsalmen suuntaan. Laaksonen kertoo, että myöhemmin kesällä tykin edustalle pystytetään kyltti, johon tulee maininta myös Varissaareen sijoitetutuista hylkylöydöistä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.