Kaupunginhallituksen puheenjohtaja vaati Kantasataman maankäyttösopimuksen päivittämistä

Raimo Eerola

Nina Brask (sd.) haluaa keskustelua.

Usko Kantasatama-hankkeeseen on horjunut, sanoo Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask (sd.). Syynä siihen on ollut , että viime viikkoina maanvuokrasopimuksen allekirjoittamisen ajankohta on vaihtunut useamman kerran.

— Minun tehtäväni on valvoa kaupunkilaisten kokonaisetuja ja sitä, että Kotka pitää kiinni sopimistaan asioista.

Lisäksi Brask vaati, että heinäkuussa 2015 allekirjoitettu Kantasatama-alueen maankäyttösopimus päivitetään. Hänelle vastattiin, ettei tarvetta ole.

— Maankäyttösopimuksen määräpäivät ovat osittain vanhentuneet, ja vaikka prosessia viivästytti alueeseen kohdistunut hallintovalitus, nyt olemme jo melkein siinä tilanteessa, että kaupunki voisi ryhtyä miettimään irtisanomista, mikäli maanvuokrausta ei allekirjoiteta, hän sanoo.

Suomalaisten kesälomakuukaudet heinä-elokuu näkyvät kaikilla siten, että asioista ehkä yksin perusteellisesti tietävät henkilöt ovat lomilla ja jopa tavoittamattomissa.

Tämä tilanne on myös Kotkassa. Muun muassa kaupunginsuunnittelujohtaja Markku Hannonen ja kaupunginlakimies Marianne Ruonala ovat lomilla.

— Olen joutunut Hannostakin lomilta häiritsemään, ajankohta näin merkittävien asioiden selvittämiseen on kaikenpuolin huono.

Nina Brask kertoo, että maankäyttösopimuksen sisällön selvittämisen yhteydessä hän on saanut vastauksen, että sopimusta ei tarvitse päivittää, hän toteaa hieman ihmetellen.

Kotkan kaupunginvaltuuston hyväksymä maankäyttösopimus ja maanvuokraussopimus oli valtuuston ylimääräisessä kokouksessa 10.7.2015.

Asiakirjat löytyvät kaupungin julkaisuista.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.