Titaaneille selkeä voitto — Kotkassa viihtyvä Petja Summanen sai hyvityksen edellisen seuransa pudottamisesta

Sari Tauru

Titaanien ykkösketjun laiturin Petja Summasen tehopistesaldo viidestä Suomi-sarjan ottelusta on 2+4=6.
Titaanien ykkösketjun laiturin Petja Summasen tehopistesaldo viidestä Suomi-sarjan ottelusta on 2+4=6.

Titaanit otti selvän 10—4 (1—0, 6—3, 3—1) -voiton sarjanousija Muik Hockeystä jääkiekon Suomi-sarjassa sunnuntaina. Maalijuhla oli erityisen mieluisa Titaanien ykkösketjun laiturille Petja Summaselle.

— Oma latinkini oli kova, sillä hävisimme Joensuun Kiekkokoplan kanssa juuri Muikille ratkaisevan karsintapelin viime keväänä, Summanen sanoi.

Entisen Titaanien valmentajan Rolle Turusen luotsaaman Kiekkokoplan tie vei tappion myötä 2. divisioonaan, mutta Summanen päätyi eilen Titaanien maalia vartioineen Tuomas Heikkosen kanssa Kotkaan.

— Tiedän hyvin Petjan taitopotentiaalin ja kokemuksen. Aloin houkutella häntä Kotkaan jo kevättalvella sen jälkeen, kun tiesin että jatkan itse täällä, Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen kertoi.

Piispasen mukaan Summanen on vastannut hyvin huutoon. Odotukset ovat kovat, sillä laituri on pelannut yli sata peliä Suomi-sarjassa yli yhden tehopisteen keskiarvolla.

Eilen ykkösketjun keskushyökkääjä Jesse Hurme (3+1) oli maalijuhlan suurin sankari kypärätempullaan, mutta vasen laita Summanen (1+2) kohenteli hänkin asemiaan pistepörssissä.

— En voi sanoa, että olisin vielä hirveän tyytyväinen omaan panokseeni, peliä tekevänä laiturina itseään pitävä Summanen totesi.

Kolmen pisteen kerhoon ylsivät myös laitahyökkääjä Juho Veneskari (2+1), puolustaja Joni Kallio (2+1), laituri Saku Viskari (0+3) ja kauden ensimmäiset tehopisteensä tehtaillut keskushyökkääjä Roope Lantta (0+3).

— Kolme pinnaa ja 10 maalia on aina hieno juttu, mutta asenne lipsui, mikä näkyi oman pään pelaamisessa. Vastustajan neljä maalia on liikaa, valmentaja Piispanen sanoi.

Summanen antoi tunnustusta sarjanousijalla, joka on hävinnyt toistaiseksi kaikki kuusi peliään.

— Vastustaja pelasi hienosti, eikä luovuttanut missään vaiheessa. Numerot eivät tee heille oikeutta. Kiekko sattui kerrankin pomppimaan meille, Summanen totesi.

Titaanit saattaa päästä nauttimaan Summasen taidoista pitempäänkin, sillä SaiPan kasvatti aloitti ammattikorkeakoulussa sosionomin opinnot.

— Koulu kestää neljä vuotta. Tarkoitus on hoitaa se loppuun asti. Pelaamiselle ei ole estettä, jos kaikki sujuu yhtä hyvin kuten tähän asti, Summanen totesi.

Tyttöystävänsä kanssa Kotkaan muuttanut kiekkoilija on tyytyväinen oloonsa.

— En ole ainakaan keksinyt mitään valittamista. Lätkänkin puolesta olosuhteet tuntuvat olevan kunnossa.

Alkukausi on herättänyt toiveita menestymisestä.

— Olemme pelanneet ennakkoon sarjan kovimpia vastaan. Peli on kehittynyt kaiken aikaa. Voimme olla tyytyväisiä, Summanen totesi.

Jorma Jyrkilä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.