Pahoinpitelyjä, ryöstö ja ruorijuopumuksia — Yksi henkilö mukana kaikissa rikoksissa

Kymenlaakson käräjäoikeudessa luettiin syytteet joukosta rikoksia, jotka on tehty kahden viime vuoden aikana.

Moises Garibay

Kymenlaakson käräjäoikeudessa luettiin syytteet lukuisista rikoksista.
Kymenlaakson käräjäoikeudessa luettiin syytteet lukuisista rikoksista.

Kymenlaakson käräjäoikeudessa luettiin keskiviikkona syytteet muun muassa useista pahoinpitelyistä, törkeästä pahoinpitelystä ja ryöstöstä, vesiliikennejuopumuksista sekä kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Ensimmäiset rikoksista tapahtuivat vuoden 2017 heinäkuussa ja viimeisimmät vuoden 2018 tammikuussa. Jokaisessa tapauksessa on vastaajina useita henkilöitä, mutta yhden miehen nimi toistuu niistä kaikissa.

Murtunut nenä, kuhmuja ja mustelmia

Rikolliset teot alkoivat vuoden 2017 kesällä pahoinpitelyillä, joissa oli tekijöinä yhteensä neljä henkilöä. Toiselta uhreista murtui nenä ja toinen sai lievempiä vammoja, kuhmun ja mustelmia. Suurin osa epäillyistä on jo tunnustanut syyllistyneensä tekoihin. Syyttäjä vaatii yhdelle heistä 70 päivän vankeusrangaistusta tai yhdyskuntapalvelua ja muille suuruudeltaan erilaisia sakkorangaistuksia.

Veneilemään 2,5 promillen humalassa

Myöhemmin saman vuoden heinäkuussa yksi juuri käräjäoikeudessa syytettynä olleista henkilöistä syyllistyi vesiliikennejuopumukseen, ohjailtuaan noin kahdeksan metrin pituista moottorivenettä Varissaaresta Hirssaareen noin 2,5 promillen humalatilassa. Hänen kyydissään oli kuusi muuta ihmistä. Syyttäjän mukaan teko oli omiaan vaarantamaan toisten ihmisten turvallisuuden.

Sama henkilö syyllistyi ruorijuoppouteen myös seuraavana kesänä ajettuaan moottoriveneellä Langikoskelta Kukourin edustalle puolentoista promillen humalassa.

Syyttäjä vaatii ruorijuoppouteen syyllistyneelle miehelle sekä hänelle veneen luovuttaneelle henkilölle sakkorangaistuksia.

Pahoinpitelijät veivät kännykän

Vuoden 2028 tammikuussa Karhuvuoressa tapahtui ryöstö, jonka yhteydessä uhri pahoinpideltiin lyömällä, potkimalla ja veistä käyttäen, niin että hän joutui pakenemaan kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa sijainneesta asunnosta hyppäämällä sen parvekkeelta. Pahoinpitelijät, joista yksi oli jo aikaisemmin mainittu ruorijuoppo, saivat saaliikseen uhrinsa kännykän.

Syyttäjä vaatii törkeästä ryöstöstä sekä pahoinpitelystä tekijöille vähintään puolentoista tai kahden vuoden pituisia vankeusrangaistuksia ja muuttamaan yhden tekijän aikaisemmin saaman ehdollinen vankeusrangaistuksen ehdottomaksi.

Luetuimmat