Jos KTP-Basket voittaa tänään, pudotuspelipaikka on varma — ”Kohtuuttoman pitkä tauko”

Kimmo Seppälä

KTP:n Mikael Aalto hyökkäsi Pyrinnön korille helmikuun alussa. Edessä oli Joonas Cavén.

KTP-Basket varmistaa paikkansa Korisliigan kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspeleissä, mikäli se voittaa tänään Pyrinnön Tampereella.

Voitolla kahdeksantena oleva KTP kasvattaisi eron yhdeksäntenä olevaan Pyrintöön neljään pisteeseen. Pyrinnöllä on tämän illan ottelun jälkeen jäljellä enää kaksi peliä, ja vaikka se pääsisi kotkalaisten kanssa tasapisteisiin, olisi KTP edellä keskinäisten otteluiden perusteella.

KTP on tällä kaudella voittanut Pyrinnön kotonaan 77—61 ja 92—72. Viimeksi Tampereella Pyrintö voitti 87—67.

Jos Pyrintö voittaisi tänään, olisivat otteluvoitot siis tasan 2—2. Mikäli joukkueet sarjan lopuksi päätyisivät tasapisteisiin, katsottaisiin järjestys keskinäisten otteluiden korieron perusteella. Se on tällä hetkellä 16 pistettä KTP:n eduksi, eli Pyrintö nappaa tasapiste-edun vain voittamalla tänään vähintään 17 pisteellä.

Mikäli Pyrintö voittaisi juuri 16 pisteellä ja koriero olisi näin tasan, on etu sillä joukkueella, joka on tehnyt enemmän pisteitä keskinäisissä otteluissa.

KTP pääsee reissuun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla kautensa loukkaantumiseen päättäneitä Vili Nymania ja Markus Moleniusta lukuunottamatta.

KTP on viimeksi pelannut 3. maaliskuuta, jolloin Korihait kaatui vieraissa 92—73.

— Kohtuuttoman pitkä 14 päivän tauko tähän aikaan kaudesta aiheuttaa meille varmasti vaikeuksia päästä rytmiin. Luotto omaan tekemiseen on ollut silti hyvää ja lähdemme etsimään sitä rytmiä, joka meillä oli ennen taukoa, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus sanoi Korisliigan verkkosivuilla.

Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen kääntää asetelman toisin.

— KTP on saanut valmistautua tähän otteluun huolellisesti, ja uskon heidän saapuvan Pyynikille erittäin latautuneina.

Ottelu alkaa Tampereella kello 18.30.

Korisliigan sarjatilanne

Ottelut/pisteet:

1. Seagulls 32/48

2. Vilpas 32/48

3. Kataja 31/44

4. Kauhajoki 33/40

5. Kobrat 33/30

6. BC Nokia 32/30

7. Kouvot 32/26

8. KTP 32/24

9. Pyrintö 33/22

10. Korihait 32/10

KTP:n ja Pyrinnön loput ottelut: 17.3. Pyrintö—KTP, 22.3. KTP—Kobrat, BC Nokia—Pyrintö, 26.3. Kataja—KTP, 29.3. KTP—Seagulls, Korihait—Pyrintö.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.