Väärinkäyttöepäily Haminan-Kotkan satamassa

Sami Heiskanen

Väärinkäyttöepäily Haminan-Kotkan satamassa

Haminan-Kotkan satama on jättänyt tutkintapyynnön poliisille entisestä teknisestä johtajastaan Teppo Jokimiehestä. Toimitusjohtaja Kimmo Naskin mukaan yhtiöllä on syytä epäillä, että Jokimies on syyllistynyt lahjoman vastaanottoon ja/tai luottamusaseman väärinkäyttöön. Jokimiehen työsuhde purettiin heinäkuun puolessa välissä.

Teknisenä johtajana Jokimies on hoitanut hankintavaltuuksiensa puitteissa sataman pienrakennusurakoiden jakamisen yrityksille. Urakoista kertyy Naskin mukaan yhteensä merkittävä summa. Muutama yritys on saanut saanut urakoita enemmän kuin muut.

Jokimies on teettänyt kaksi vuotta sitten samoilla yrityksillä kesämökilleen aallonmurtajan, josta hän ei ollut maksanut mitään. Vasta tänä kesänä, kun satamayhtiö käynnisti asiassa sisäisen tarkastuksen, Jokimies maksoi teettämästään aallonmurtajasta puolet.

Naski kertoo kuulleensa huhuja asiasta toukokuussa, jonka jälkeen satamayhtiössä käynnistettiin massiivinen selvitys. Kaikki laskut käytiin tarkasti läpi.

— Yhtiössämme on nollatoleranssi tällaisten asioitten suhteen. Ympäristön ja asiakkaiden sekä kotkalaisten ja haminalaisten pitää voida luottaa yhtiöömme, Naski sanoo.

Mahdollisen lahjoman vastaanoton lisäksi satamayhtiö on pyytänyt poliisia tutkimaan, ovatko kyseiset yritykset syyllistyneet lahjoman antamiseen.

Naskin mielestä tapaus on surullinen ja varsinkin siksi, että Teppo Jokimies on ollut erittäin hyvä ja arvostettu työssään.

Eija Anttila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.