Haminassa kevään tuulahduksia vahvistivat sirkus, jäätelökioski ja veneiden kunnostajat — Tutut kevään merkit koetaan joka vuosi huhtikuussa

Ensimmäiset tämän kevään jäätelöt ostivat Haminassa Mauri ja Seija Suntio yhdessä Aada Jarvanteen kanssa. Saarireissun jälkeen herkulliset jätskit maistuivat.
Ensimmäiset tämän kevään jäätelöt ostivat Haminassa Mauri ja Seija Suntio yhdessä Aada Jarvanteen kanssa. Saarireissun jälkeen herkulliset jätskit maistuivat.

Sirkus saapui kiertueellaan tavalliseen tapaan Etelä-Kymenlaaksoon huhtikuun lopulla. Tällä kertaa päivä osui pääsiäismaanantaille. Lippuja ennakkoon Haminan ensimmäiseen näytökseen olivat ostamassa Jani, Susan, Sofia ja Daniel Peri.

— Kyllähän tämä sellainen joka keväinen tapa on käydä katsomassa sirkusta. Lapsille tämä erityisen tärkeä, totesi Jani Peri.

Daniel, Sofia, Susan ja Jani Peri hymyilivät maanantaina tyytyväisinä. Taskussa oli liput illan sirkusesitykseen Haminassa.

Vahvaa lämpenevän kevään tuulahdusta oli aistittavissa myös kesäpuiston kulmalla jäätelökioskin luona. Saaresta yön vietosta palanneet Mauri Suntio, Seija Suntio ja Aada Jarvanne tulivat kioskille ostamaan tämän vuoden ensimmäiset tötteröt.

Jäätelöä myynyt Päivi Piiparinen kertoi, että tänä vuonna aloitus oli jo huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna, viikkoa aiemmin kuin vuosi sitten.

— Kesätunnelmat tästä jo viriävät vähitellen ja hyvälle maistuu.

Tervasaarella veneiden talvisäilytyspaikalla purjeveneensä kylkiä vahasivat Tuula Kukkonen ja Pertti Hintikka.

— Me asumme Joensuussa. Venesatama on täällä Haminassa. Viime päivät ovat olleet erittäin hyviä kevätkunnostukselle. Nyt on juuri sopiva lämpötila vahaamista varten. Säiden armoillahan näitä hommia aina tehdään. Vesillelaskupäivä on 4. toukokuuta. Siihen mennessä pitäisi kaikki saada valmiiksi.

1980-luvulla hankitun purjeveneensä kunnostuksessa ahersivat maanantaina Tuula Kukkonen ja Pertti Hintikka.