Miehikkälässä paloi navetta — lehmä ja kanat kuolivat, lampaat pelastuivat

Raimo eerola

Miehikkälässä Haukkavuorentiellä navetta tuhoutui tulipalossa. Pelastuslaitos sai hälytyksen aamupäivällä hieman yhdentoista jälkeen.

Tulipalossa menehtyi yksi lehmä, useita kanoja ja kukko. Paikalla olleet onnistuivat sen sijaan pelastamaan 10 lammasta ja muutaman vuohen. Noin 150 neliömetrin kokoinen navetta tuhoutui täysin.

Navetasta tuli levisi viereiseen peltoon, mutta suurta maastopaloa ei päässyt syntymään.

Tulipalo oli täydessä palamisen vaiheessa palokunnan tultua paikalle. Päivystävä palomestari Toni Kuoppamäen mukaan palokunnan tärkein tehtävä siinä vaiheessa oli suojella viereistä omakotitaloa syttymiseltä.

— Jos tuulen suunta olisi ollut toinen, olisi ollut suuri riski, että talo syttyy palamaan.

Paikalle hälytettiin 15 pelastusyksikköä ja yksi ensihoidon yksikkö. Sammutustyöt jatkuvat edelleen. Tulipalon syttymissyytä ei tiedetä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.