Kotkan kulttuurijohtaja Antti Karjalainen: Superviikon tavoitteet täyttyivät niin että heilahti

Kävijöiden mielestä tapahtumaviikon mielenkiintoisinta antia olivat suuret purjealukset ja Meripäivien avajaisparaati.

Kimmo Seppälä

Tapahtuman toteutuneet talousvaikutukset olivat 15—20 miljoonaa euroa ja kävijämäärä 355 000 ihmistä.

Kotkan The Tall Ships Races 2017 tapahtuman ja Kotkan Meripäivien loppuyhteenveto alkaa olla valmis. Etukäteisarvio Kotkassa viime kesänä järjestetyn Tall Ships Races -tapahtuman talousvaikutuksesta oli 10 miljoonaa euroa ja kävijämäärä tavoite oli 300 000.

— Kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin tavoitteeksi asettama 10 miljoonaa tuntui ensin hurjalta, mutta sehän toteutui niin että heilahti. Tapahtuman toteutuneet talousvaikutukset olivat 15—20 miljoonaa euroa ja kävijämäärä 355 000 ihmistä. Voimme siis ihan huoletta olla tyytyväisiä, kertoo Kotkan kaupungin kulttuurijohtaja Antti Karjalainen.

Tapahtuman koko yllätti budjetoijat

Järjestäjän näkökulmasta tapahtuman kokonaistalous toteutui menojen ja tulojen suhteessa ennakoidulla tavalla eli yhteistyökumppaneiden osuudella katettiin kokonaiskustannuksista noin 40 prosenttia ja kaupungin rahoituksella noin 60 prosenttia.

Tapahtuman kokonaistalous osoittautui kuitenkin hieman suuremmaksi, kuin kaksi vuotta sitten arvoitiin.
— Koska tapahtumasta ja tapahtuma-alueesta tuli niin suuria, kului turvallisuusjärjestelyihin ja teknisiin yksityiskohtiin enemmän rahaa, kuin mihin vuoden 2015 budjetissa osasimme varautua tapahtumaa suunnitellessamme, kertoo The Tall Ships Races -tapahtuman päätuottaja Heli Toikka.

Avajaisparaatin suosio kestää

Vilkkain päivä oli lauantai. Kävijöiden mielestä tapahtumaviikon mielenkiintoisinta antia olivat suuret purjealukset ja Meripäivien avajaisparaati.
— Kävijätutkimuksen tuloksista selviää myös, että ilotulitus oli hieno juttu erityisesti nuorempien meripäivävieraiden mielestä. Myös #Meripäivätube ja Kotka-lava löysivät yleisönsä, toteaa Kotkan Meripäivien ohjelmapäällikkö Tiina Salonen.

Avajaisparaatin jatkuva suosio ei ihmetytä järjestäjiä lainkaan.
— Se on valtava ponnistus. Sitä varten harjoitellaan paljon ja ystävät, perheenjäsenet ja sukulaiset tulevat katsomaan, mitä esiintyjäryhmä on saanut aikaiseksi, toteaa Karjalainen.
— Meripäiväparaatiin kannattaa osallistua, jos vain tulee tilaisuus. Siellä kulkueessa saa uutta kulmaa tapahtumaan, toteaa Toikka.

Vuonna 2018 Kotkan Meripäivät järjestetään Kotkan Kantasatamassa 26.—29. heinäkuuta.


 

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet