Kotkan kaupunki valitsi uuden kulttuurijohtajan — Tomi Purovaaran taustalta löytyy niin sirkusta kuin jazziakin

Haminassa nuoruutensa elänyt Tomi Purovaara palaa pääkaupunkiseudulta takaisin Etelä-Kymenlaaksoon.

Johanna Kannasmaa

Kulttuurijohtajaksi valittu vantaalainen Purovaara on työskennellyt lähes kaikilla taiteenaloilla. Taustalta löytyy muun muassa jazzia, sirkusta ja monikulttuurisia tapahtumia.
Kulttuurijohtajaksi valittu vantaalainen Purovaara on työskennellyt lähes kaikilla taiteenaloilla. Taustalta löytyy muun muassa jazzia, sirkusta ja monikulttuurisia tapahtumia.

Kotkan kaupunginhallitus on valinnut Tomi Purovaaran Kotkan uudeksi kulttuurijohtajaksi. Kulttuurijohtajan valinnassa käytiin virkavaali Sanna Gangon ja Tomi Purovaaran kesken. Purovaara voitti suljettuna lippuäänestyksenä käydyn vaalin äänin 8-5.
— Tämä on todella hienoa ja olen vähän yllättynytkin, kun eihän sitä voi koskaan tietää miten käy. Äänestys oli kuulemma aika tasainen, kommentoi Purovaara valintaansa tuoreeltaan.
Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask kertoo, että Gango ja Purovaara olivat kumpikin hyvin tasavertaisia hakijoita ja heidän osaamisestaan ja verkostoista käytiin kokouksessa monipuolinen keskustelu.
— Molemmilla on laajasti kokemusta kulttuurin ajalta. Purovaarasta saamme uudentyyppisen kulttuurijohtajan, jolla on laajat kansainvälisetkin verkostot, kuvailee Brask.

Kotka saa monipuolisen kulttuurijohtajan

Vantaalla asuva Purovaara on työskennellyt lähes kaikilla taiteenaloilla, joista johtotehtävissä kulttuurisen moninaisuuden, musiikin, elokuvan, kirjallisuuden ja nykysirkuksen alueilla.
— Minusta Kotka saa monipuolisen kulttuurijohtajan. Olen ollut tekemisissä monien eri taiteenalojen kanssa.
Purovaara on perustanut, tuottanut ja johtanut lukuisia eri festivaaleja ja tapahtumia, joita ovat muun muassa Ruutia, DIG, TAIGA, Cirko, Cirko Pikkolo ja Lukuviikko, Satakielikuukausi ja CAISA-fest.
Helsingin kaupungin Kulttuurikeskus Caisan johtajana Purovaara työskenteli osana suuren kaupungin hallintokulttuuria ja päätöksentekoprosesseja. Purovaara on ollut myös aloitteentekijänä Suomen monikulttuurikeskukset ry:n perustamisessa ja kehitti ulkomaalaissyntyisten ammattitaiteilijoiden tukitoimintaa ja verkostoitumista.
— Kotkassa on hienoja strategioita ja suunnitelmia, joita ei ole vielä voitu toteuttaa edellisen kulttuurijohtajan lähdön jälkeen. Se taitaa sitten olla minun tehtäväni, toteaa Purovaara.

Töiden kimppuun jo kesällä

Uusi kulttuurijohtaja aloittaa tehtävässään vielä kesän aikana.
— Ehkä jo meripäiväviikolla tai elokuun alussa.
Etelä-Kymenlaakso on miehelle tuttua seutua.
— Olen viettänyt nuoruuteni Haminassa. Muutin pääkaupunkiseudulle 20-vuotiaana ja nyt olen palaamassa takaisinpäin.

Uutista on täydennetty Nina Braskin ja Tomi Purovaaran kommenteilla klo 19.21.

Uusimmat uutiset