Kotkan pääkirjastossa esitellään huomenna uutta kuvamateriaalia Kalliolan ja Gutzeitin asuinalueiden historiasta

Raimo Eerola

Ari Ryökkynen käsittelee luennossaan myös Gutzeitintien ympäristöä.
Ari Ryökkynen käsittelee luennossaan myös Gutzeitintien ympäristöä.

Ari Ryökkynen esitelmöi Kalliolasta sekä muista Gutzeitin asuinalueista Kotkan pääkirjastossa keskiviikkona. Esitelmä on itsenäinen jatko-osa viime marraskuussa pidetylle Kalliola-luennolle. Nyt näytettävä kuvamateriaali ei ole aiemmin ollut esillä.

Kalliolan ohella Ryökkynen tutustuttaa kuulijat muihinkin Kotkansaarella Gutzeitin omistuksessa 1920-1960-luvuilla olleisiin asuinalueisiin. Muun muassa Kolmion, Meriniemen ja Gutzeitintien ympäristön lisäksi yhtiöllä oli eri puolilla Kotkansaarta kymmenkunta tonttia rakennuksineen. Esitelmässä keskitytään yhtiön työläisilleen vuokraamiin kohteisiin, jotka ovat aiemmissa tutkimuksissa jääneet vähemmälle huomiolle.

Luennon painopiste on edelleen Kalliolan alueessa ja nyt tutustutaan sen asteittaiseen kehittymiseen 1870-alun alkupuolelta 1960-luvun alkuun. Gutzeitin rakennuttamalla asuinalueella asuneet voivat kertoa muistikuvistaan sähköpostiosoitteeseen ajryokkynen@gmail.com.

Ryökkynen esitelmöi Kotkan pääkirjaston auditoriossa keskiviikkona kello 17.

Veikko Mäenpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.