Kotkan kalamarkkinoilta saaliiksi silakoita ja valkosipulinkynsiä – "Haileja tulin hakemaan, mutta sain silakoita"

Kalamarkkinoilta silakoita ja muikkukukon ostanut Kalle Ranta kertoo syöneensä monipuolisemmin kalaa, kun hän vielä kalasti itse.

Kimmo Seppälä

Hannu Hellsten myi Kalle Rannalle pussillisen silakoita.
Hannu Hellsten myi Kalle Rannalle pussillisen silakoita.

Kotkan kalamarkkinoilla parveili lauantaina paljon ihmisiä. Kalle Ranta esitteli iloisena ostamiaan silakoita.

– Silakoita ostin. Haileja olisin halunnut. Niissä on pieni ero! Mutta meri antaa mitä se antaa.

Kalastajan saalis on monipuolisempi

Ranta kertoo kalastaneensa ennen itse.

– Kalaa tulee syötyä nyt huonommin kuin ennen. Ennen kävin itse kalassa ja söin kaikkea, mitä satuin saaliiksi saamaan; kuhaa, lohta, kiiskiä, ja niin edelleen. Lisäksi ostin muuta kalaa. Nyt olen näiden ostokalojen varassa.

Mies kehuu olevansa hyvä kuhakeiton tekijä.

– Kun kävin kalassa ja kuhaa tuli paljon, käytin keittoon kuhan poskilihaksia. Ne ovat sellaisia lusikkaan mahtuvan kokoisia. Kymmenen kuhan poskilihaksista saa jo 20 palaa keittoon ja siihen lisäksi lientä ja perunoita. Siitä saa viiden litran keiton, toteaa mies.

Ranta vilkuilee kalakukkoja kauppaavan kojun suuntaan.

– Taitavat olla aika kalliita.

Mies kertoo huomanneensa, että markkinoilla myydään myös Ville Haapasalon hatsapurileipiä.

– Sinne vaunulle oli pitkä jono. Otin naapurin rouvalle kuvan Haapasalosta, kertoo Ranta hymyillen.

Hetken päästä mies tulee ja esittelee ostamaansa pientä kalakukkoa.

– Ostin kuitenkin. Tämä on hyvää saunan päälle oluen kanssa.

Kimmo Seppälä

Kotkan kalamarkkinoilla kävi lauantaina paljon ihmisiä.
Kotkan kalamarkkinoilla kävi lauantaina paljon ihmisiä.

Teemakala lahna päätyisi savustettavaksi

Markku ja Aini Pienonen luovivat ihmisjoukossa saaliinaan useita purkkeja, joissa on marinoituja valkosipulinkynsiä.

– Tultiin tänne katselemaan. Olemme ostaneet valkosipuleita. Täällä on paika paljon muita kuin kalakauppiaita, toteaa Markku Pienonen.

Kalamarkkinoiden tämänkertainen teemakala lahna ei ole pariskunnalle kovinkaan tuttu.

– Minä en ole syönyt sitä koskaan, toteaa Aini Pienonen.

– Minä olen syönyt. Savustettuna se on hyvää.

Pienoset arvelivat katselevansa vielä hetken ympärilleen.

– Purkissa olevia särkisäilykkeita voisi ostaa. Ne ovat todella hyviä, mietti Aini Pienonen.

Sapokkaan saapunut ihmismäärä ei pariskuntaa juuri huolettanut.

– Tällaisia ulkotapahtumia eivät koske niin monet rajoitukset, mutta emme kyllä ole tavanneet kovinkaan paljon tuttuja ihmisiä.

Kimmo Seppälä

Aini ja Markku Pienonen ostivat kalamarkkinoilta monta purkillista valkosipulinkynsiä.
Aini ja Markku Pienonen ostivat kalamarkkinoilta monta purkillista valkosipulinkynsiä.

Kommentoidut