Kymsote kilpailutti — Apteekkien koneellinen lääkepalvelu uuteen järjestykseen koko Kymenlaaksossa

Kymsote valitsi tarjousten perusteella palveluiden tuottamiseen osallistuvat apteekit.

Lukas Pearsall

Kymsote kilpailutti apteekkien koneellisen lääkepalvelun keskitetysti koko maakunnassa.
Kymsote kilpailutti apteekkien koneellisen lääkepalvelun keskitetysti koko maakunnassa.

Apteekkien koneellinen lääkepalvelu ja siihen liittyvät toimitukset organisoidaan uudelleen koko Kymenlaaksossa. Asia koskee koko maakunnassa noin 2 000:ta kotihoidon ja asumispalvelujen asiakasta. Osa heistä on ikääntyneitä, osa erityisryhmiin kuuluvia.

Alueen kaikissa kunnissa on ollut jo ennestään käytössä apteekkien koneellinen annosjakelu. Kuntien sopimukset apteekkien kanssa ovat osin päättymässä, osin toistaiseksi voimassa olevia. Kymsote on katsonut parhaaksi koota palvelut yhdeksi kokonaisuudeksi.

Jako kuuteen alueeseen

Palvelut on nyt kilpailutettu, ja Kymenlaakson sosiaali- ja terveyskuntayhtymän Kymsoten hallitus on valinnut tarjousten perusteella palveluiden tuottamiseen osallistuvat apteekit.

Palvelu sisältää asiakkaiden lääkehuollon hoitamisen, johon kuuluu lääkkeiden koneellinen annosjakelu, reseptien hallinnointi ja asiakkaiden kokonaislääkityksen tarkistaminen, sekä lääkkeiden kuljettaminen kahden viikon välein sovittuihin toimipisteisiin.

Kymsote on jakanut alueensa kuuteen osa-alueeseen, ja kuhunkin on perustettu puitejärjestely enintään viiden palveluntuottajan kanssa. Kuntayhtymä hankkii palvelut ensisijaisesti kilpailun voittaneelta eli halvimman tarjouksen tehneeltä apteekilta.

Voittaja-apteekki saa valita tarjouksessa ilmoittamansa asiakasmäärän mukaisesti ne toimipisteet, joihin tuottaa palvelut. Tämän jälkeen toiseksi tullut apteekki pääsee valitsemaan jäljellä olevista toimipisteistä omansa, ja niin edelleen.

Tarjoukset 23 apteekilta

Tarjouksensa jätti 23 kymenlaaksolaista apteekkia. Kotkan alueelta tarjouskilpailussa menestyivät Pyhtään, Kotkan Kontio, Ankkuri-, Kotkan Kauppatorin ja Säynätsalon apteekit.

Haminan, Miehikkälän ja Virolahden alueelta valituiksi tulivat Haminan uusi, Haminan keskus-, Virolahden, Haminan Itäväylän ja Miehikkälän apteekit.

Sopimusaika on 1.11.2019—31.10.2021. Sopimusta on mahdollista jatkaa kahdella erillisellä yhden vuoden optiolla.