Haminan—Kotkan satamassa vieraili yli 460 laivaa tammi-helmikuussa

Haminan—Kotkan sataman kautta kulki tammi-helmikuussa lähes kolme miljoonaa tonnia tavaraa.

Sari Tauru

Konttiliikenne oli tammi-helmikuussa suunnilleen viime vuoden tasolla.
Konttiliikenne oli tammi-helmikuussa suunnilleen viime vuoden tasolla.

Haminan—Kotkan sataman liikenne kasvoi tammi-helmikuussa yhteensä 14,3 prosenttia. Sataman kautta vietiin ja tuotiin kyseisenä aikana yhteensä 2 938 190 tonnia tavaraa.

Vientiliikenteessä laivattiin 24,1 prosenttia enemmän satamaliikennettä kuin vuosi sitten. Eniten kasvoi kaasuputkikuljetuksiin sidonnainen luokka ”muu tavara”, jopa 433,0 prosenttia sekä kappaletavara 171,9 prosenttia. Kuivabulkin ja sellun vienti oli vahvaa. Myös sahatavara lisääntyi 2,6 prosenttia. Viennissä vähentyi ainoastaan paperin määrä.

Tammi-helmikuun aikana tuontiliikenne laski 8,0 prosenttia. Suurin väheneminen tuli kuivabulkista ja nestebulkista. Niin ikään kappaletavaran ja luokan ”muu tavara” määrät vähenivät. Sen sijaan volyymituote raakapuu lisääntyi 19,6 prosenttia.

Kasvun painopiste siirtymässä vientiin

Kauttakulkuliikenne supistui alkuvuoden aikana 2,3 prosenttia, mutta sen sijaan kotimaanliikenne kasvoi 382 prosenttia kaasuputkiliikenteen vuoksi. Konttiliikenne oli suunnilleen viime vuoden tasolla.

Laivoja satamassa kävi tammi-helmikuun aikana yhteensä 469 kappaletta eli 7,3 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

— Satamaliikenne on kasvanut odotettua nopeammin ja kasvun painopiste on siirtymässä yhä enemmän vientiin. Näkymät kevätkaudelle ovat suotuisat, toteaa sataman toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Luetuimmat